Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Μέχρι τις 28/3 οι αιτήσεις για την βιολογική καλλιέργεια

Ξεκίνησε από η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στο Μέτρο 11 "Βιολογικές Καλλιέργειες", με την ηλεκτρονική πλατφόρμα να παραμένει ανοικτή έως και τις 28 Μαρτίου.

 

Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα γίνεται στον ιστότοπο https://registration.dikaiomata.gr/user_registration και η επεξεργασία των αιτήσεων, στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/Organics16/ .

 

O προϋπολογισμός του μέτρου της Βιολογικής Γεωργίας ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ.

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, "η κατανομή των ποσών έγινε ανά Περιφέρεια, με σκοπό την καλύτερη στόχευση και να ανταποκρίνεται στις τοπικές ανάγκες και στη ζήτηση που υπάρχει για βιολογικές καλλιέργειες. Στην περίπτωση που σε κάποια ή κάποιες Περιφέρειες παραμείνει αδιάθετο ποσό, αυτό θα μπορεί να κατανεμηθεί σε κάποια ή κάποιες άλλες".

 

Επιλέξιμες καλλιέργειες είναι μεταξύ άλλων τα χειμερινά σιτηρά, η μηδική, το τριφύλλι, η ελαιοκομία, η σταφίδα, τα επιτραπέζια σταφύλια και οινοποιήσιμα σταφύλια, τα φυλλώδη λαχανικά, το καρότο, η πατάτα κ.ά.

 

Σημειώνεται ότι εξαιρούνται οι καλλιέργειες τα προϊόντα των οποίων χρησιμοποιούνται για ενεργειακούς σκοπούς, καθώς και οι υδροπονικές καλλιέργειες, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα αγροτεμάχια για τα οποία υποβάλει αίτηση ο ενδιαφερόμενος να έχουν δηλωθεί στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης του 2018.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα