Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Παρουσίαση του συνδυασμού του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Χρ. Γιαννούλη

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με παλμό και θετική ενέργεια, μέσα από μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή διήγηση και με την παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης, παρουσίασε στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, τους βασικούς προγραμματικούς άξονες της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.   

 

Η ομιλία του Χρήστου Γιαννούλη

Θυμίζοντας μια σκηνή από την ελληνική ταινία «Πολίτικη Κουζίνα», όπου περιγράφεται με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο το ιστορικό βάρος που έχουν ορισμένες αποφάσεις στη ζωή ενός ανθρώπου, άρχισε την ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο το αίσθημα ευθύνης που τον διακατέχει ως επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» σε αυτήν την εκλογική μάχη. 

 

Ο Χρηστός Γιαννούλης ξεδιπλώνοντας το όραμα της παράταξης του για την διοίκηση της Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε σε «μια Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση που υπερβαίνει τα όρια της τυπικής διαχείρισης και επαναπροσδιορίζει τον κοινωνικό και αναπτυξιακό της ρόλο, ως αυτόνομου και αποκεντρωμένου θεσμού δημοκρατίας. 

 

  • Μια Περιφέρεια δυναμικό παράγοντα οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.
  • Μια Περιφέρεια που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην τοπική αναπτυξιακή διαδικασία με κοινωνικό πρόσημο. 
  • Μια Περιφέρεια  που απέναντι στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό υψώνει τα τείχη μιας ισχυρής «ταυτότητας» που δεν κινδυνεύει από την επαφή με το διαφορετικό, αλλά μπορεί να συμπορευτεί μαζί του ειρηνικά».

Υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να σχεδιάσουμε την Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία του 2040, του 2050 και του 2060 και όχι να συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε με την νοοτροπία του 1950 και του 1960,  ανέφερε ότι βασικοί στόχοι της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» είναι: 

 

  • Η ενίσχυση της απασχόλησης και η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος.
  • Η καινοτομία και η υψηλή προστιθέμενη αξία.
  • Η ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα του αγρό-διατροφικού τομέα.
  • Η προώθηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.
  • Η ενεργοποίηση της παραγωγικής βάσης των αγροτών και ιδίως των νέων. 
  • Η αξιοποίηση του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.
  • Η κοινωνία της γνώσης.
  • Η ενίσχυση της συνεργασίας και της έρευνας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
  • Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. 
  • Η διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. 
  • Η οργάνωση των συστημάτων πολιτικής προστασίας.
  • Η ενίσχυση των κοινωνικών δομών και του δικτύου κοινωνικής προστασίας.
  • Η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για όλους τους κατοίκους.

 

Στην ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στην Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στα χώματα της Ελληνικής Μακεδονίας, στην Πατρίδα μας που αγαπάμε και σεβόμαστε, έζησαν ο Ευριπίδης, ένας από τους σημαντικότερους τραγικούς ποιητές που πέθανε στο Αρχαίο Δίον και ο Αριστοτέλης, ίσως ο πλέον διάσημος φιλόσοφος σε παγκόσμιο επίπεδο. Εδώ και 27 χρόνια κρύβαμε το κεφάλι μας στην άμμο και αφήσαμε την ιστορία μας στο περιθώριο της δράσης. 

 

Επειδή λοιπόν εμείς αγαπάμε την πατρίδα μας χωρίς να την γελοιοποιούμε με περικεφαλαίες και μακεδονομάχους, δεσμευόμαστε να καθιερώσουμε ως διεθνή θεσμό την διοργάνωση στο αρχαίο θέατρο του Δίου στην Πέλλα και την Βεργίνα, το Ευρωπαϊκό και Βαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου, με την συνεργασία και του ήδη εξωστρεφούς Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος». 

Ο Χρήστος Γιαννούλης άσκησε κριτική στην διοίκηση Τζιτζικώστα λέγοντας ότι «εννιά χρόνια τώρα, από την στιγμή που ανέλαβε ο Ψωμιάδης και παρέδωσε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον διάδοχο του και σημερινό περιφερειάρχη, έχουν ειπωθεί και διαφημιστεί πολλά λόγια και ελάχιστες πράξεις. Ο σφετερισμός μάλιστα της δουλειάς των άλλων είτε πρόκειται για δήμους, φορείς ακόμη και την κυβέρνηση, είναι η μόνη καινοτομία που έχουν αναπτύξει με απίστευτο θράσος και αποτελεσματικότητα. Είναι ίσως και το μόνο που θα μπορούσαν να προβάλουν ως επίτευγμα αυτών των εννέα χρόνων. Προσπάθησα, αλλά δεν κατάφερα να βρω έστω και μία ιδέα, ένα έργο, μία δράση που ανήκει από την αρχή μέχρι το τέλος στον ίδιο τον κ. Τζιτζικώστα και τους συνεργάτες του» τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά». 

 

Αναφερόμενος στους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους που παρουσίασε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, έκανε λόγο για δυνατούς χαρακτήρες που ρίχνονται σε μία πολύ δύσκολη μάχη, ιστορική και αναγκαία, που δίνεται και ατομικά και συλλογικά. «Τους αναγνωρίζω γενναιότητα, τόλμη και αποφασιστικότητα. Τους ευγνωμονώ και τους ευχαριστώ για την απόφαση τους να κοιτάξουμε όλοι μπροστά για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Να κοιτάξουμε μπροστά για να δικαιώσουμε τον αγώνα και τις θυσίες μιας ολόκληρης παράταξης αυτός ο τόπος να γίνει καλύτερος.Να κοιτάξουμε μπροστά όχι γιατί το αποφάσισε κάποιο πολιτικό τζάκι ή γιατί γεννηθήκαμε προορισμένοι για την εξουσία.

Να κοιτάξουμε μπροστά γιατί αυτό αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας αλλά και στα παιδιά των πολιτικών μας αντιπάλων» είπε ο Χρήστος Γιαννούλης.

 

«Αυτός ο κόσμος θα αλλάξει και θα πάει Μπροστά.

Κοιτάμε Μπροστά, Κοιτάμε Ψηλά, παλεύουμε για την Νίκη και θα τα καταφέρουμε» κατέληξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. 

 

 

Η ομιλία του πρωθυπουργού 

Χωρίς κείμενο και μιλώντας «από καρδιάς», όπως είπε χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη μάχη των εκλογών του Μαΐου λέγοντας ότι το δίλημμα είναι «Αν θα υπερισχύουν οι δυνάμεις του ορθού λόγου απέναντι στις δυνάμεις του φόβου και της μισαλλοδοξίας. Αν θα υπερισχύσουν οι δυνάμεις της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής, απέναντι στις δυνάμεις του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της ακραίας δεξιάς. Αυτή είναι η μάχη που δίνετε εσείς εδώ και στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία». 

Για την υποψηφιότητα του Χρήστου Γιαννούλη ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι «ο Χρήστος θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη στις εκλογές της 26ης Μαΐου και θα γίνει ο καλύτερος περιφερειάρχης, για τους πολλούς και όχι την ελίτ». Αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στον χαρακτήρα του υποψήφιου περιφερειάρχη και τόνισε ότι ο αγώνας που δίνει «είναι αγώνας καρδιάς γιατί θέλει να προτάξει την πρόοδο απέναντι στη συντήρηση, τον υγιή πατριωτισμό απέναντι στην πατριδοκαπηλία, τις δυνάμεις της κοινωνικής συνοχής, δημοκρατίας, αλληλεγγύης απέναντι στις δυνάμεις του φόβου, του μίσους, της μισαλλοδοξίας».

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα