Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

20 χρόνια από την εγκατάσταση των PATRIOT στην 350 ΠΚΒ

Τελετή εορτασμού της επετείου των 20 χρόνων από την ένταξη του Οπλικού Συστήματος Patriot στην Πολεμική Αεροπορία, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 στην 350 Πτέρυγα Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΠΚΒ,) της Αεροπορικής Βάσης Σέδες Θεσσαλονίκης.

 

Η επέτειος συμπίπτει και με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την παράδοση της Α/Β Σέδες στη χώρα μας από τις συμμαχικές δυνάμεις.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος και Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος. Το παρόν έδωσε το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο έχει υπηρετήσει στην 350 ΠΚΒ. Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Χαλκιδικής, Άγγελος Κατσάγγελος. Παρέστη και το μέλος της ΛΕΔ Χαλκιδικής, Αθανάσιος Στόικος απο τον Στανό.

Κατά την επετειακή εκδήλωση σημειώθηκε ελεύθερη πτώση πέντε Αλεξιπτωτιστών, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων. Ένας από τους αλεξιπτωτιστές ήταν ο Αναστάσιος Αλβανός από την Βαρβάρα, μέλος του Δ.Σ. της ΛΕΔ Χαλκιδικής.

 

Αποστολή της 350 Πτέρυγας Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΠΚΒ) είναι η διατήρηση υψηλού βαθμού ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας, με κατάλληλη οργάνωση – εκπαίδευση του προσωπικού, καθώς και με συντήρηση των μέσων και συστημάτων που διατίθενται, με σκοπό την ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή «Αμυντικών Επιχειρήσεων με την εκτέλεση Αποστολών Ενεργού Αεράμυνας και αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης» οποτεδήποτε απαιτηθεί, σύμφωνα με τα ισχύοντα Σχέδια.

του Στ.Ρήγα


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα