Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Γεύσεις γαλλικής κουζίνας στη Θεσσαλονίκη

Δέκα εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη καλούν τον κόσμο να ζήσει μια ξεχωριστή βραδιά και να γευτεί ένα μοναδικό μενού εμπνευσμένο από τη γαλλική κουζίνα, ειδικά διαμορφωμένο μόνο για τις 21 Μαρτίου.

 

Πρόκειται για τον εορτασμό της γαλλικής κουζίνας που γίνεται το συγκεκριμένο βράδυ ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο και στον οποίο συμμετέχουν 2.000 σεφ με 2.000 διαφορετικά μενού αντίστοιχα. Είναι το δείπνο του Goût de France/Good France (σσ Λογοπαίγνιο που ερμηνεύεται ως γεύση Γαλλίας στα γαλλικά και καλή Γαλλία στα αγγλικά).

 

Μιλώντας για αυτήν την μέρα ο Γάλλος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Φιλίπ Ρέι, την περιέγραψε ως μια γιορτή γαστρονομίας που φέρνει δυο χώρες που αγαπούν το φαγητό, ακόμη πιο κοντά. Άλλωστε, το φαγητό, όπως είπε, είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία τόσο για τους Γάλλους όσο και για τους Έλληνες, οι οποίοι αγαπούν να μαζεύονται γύρω από ένα τραπέζι και να μοιράζονται χρόνο με τους αγαπημένους τους.

Από την Ελλάδα φέτος συμμετέχουν 65 εστιατόρια συνολικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, σύμφωνα με όσα είπε ο Γάλλος πρόξενος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

 

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που προωθείται η γαλλική γαστρονομία δίνοντας έμφαση στον γαλλικό τρόπο ζωής και τα τοπικά προϊόντα, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτόν τον προορισμό Γαλλία.

 

Γεύση από παραδοσιακά γαλλικά προϊόντα θα πάρουν όμως και την επόμενη μέρα, 22 Μαρτίου, περισσότεροι από 250 επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης, της γαστρονομίας και του τουρισμού, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Αλλατίνι Ντασώ). Το γαλλικό προξενείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη γαλλική πρεσβεία και άλλους φορείς, φέρνει στην πόλη μας παραγωγούς και εμπόρους από διαφορετικά μέρη της Γαλλίας με σκοπό να δείξουν τα προϊόντα τους και να αναπτυχθούν συνεργασίες μεταξύ των Γάλλων και των Ελλήνων επαγγελματιών. Η εκδήλωση απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες - επιχειρηματίες του χώρου και είναι κλειστή για το κοινό.

 

Σημειώνεται, ότι η λίστα με τα εστιατόρια που συμμετέχουν στη μέρα Goût de France είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του γαλλικού προξενείου Θεσσαλονίκης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα