Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Εφιαλτική νύχτα στη Βόρεια Εύβοια

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης για το νησί της Εύβοιας, καθώς η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Το μέτωπο από τη Γαλατσώνα και τη Γερακίου, που έκαψε σπίτια, ακολουθεί τη δική του κατεύθυνση προς το ΧΥΤΑ της Ιστιαίας, καθώς οι άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή εκεί οδηγούν τις φλόγες.

Εικόνες ολέθρου στην περιοχής της Παραλίας Καστρί, ένα χιλιόμετρο πιο μακριά από το Πευκί με την πυρκαγιά να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο κατακαίγοντας σπίτια.

Την ίδια ώρα καίγεται και το Ασμήνιο. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ελάχιστες και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να συγκρατηθεί η φωτιά.

 

Χαρδαλιάς: Δύσκολη νύχτα για την Εύβοια

Στην Εύβοια ο αγώνας συνεχίζεται αμείωτος, με την ίδια αυταπάρνηση όλων των δυνάμεων μας, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Σημείωσε πως το βράδυ που έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολο, αλλά διαβεβαίωσε ότι τόσο το πυροσβεστικό σώμα όσο και οι ένοπλες δυνάμεις, το λιμενικό σώμα και η ΕΛ.ΑΣ. καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες απέναντι στα πολλαπλά μέτωπα για να διαφυλάξουν τις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Επισήμανε πως οι δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα στην Αττική, είπε ότι συνεχίζεται να βελτιώνεται.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα