Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Χαλκιδική στις εκθέσεις τουρισμού των Βαλκανίων

Με τα συνθήματα «Back to normal» και «Return to normal» άνοιξαν ταυτόχρονα έπειτα από τα δύο κρίσιμα χρόνια πανδημίας, τις πύλες τους οι εκθέσεις TTR και Holiday & SPA Expo στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία αντίστοιχα.

Στη διεθνή έκθεση TTR στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας που διεξήχθη από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2022, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε με stand εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ και εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γρηγόριο Τάσιο, Πρόεδρο του Οργανισμού, της Π.Ο.Ξ. και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και τον κ. Τριαντάφυλλο Παπαϊωάννου, Γραμματέα του Οργανισμού και... Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής.

Η TTR στην οποία κυριάρχησαν οι συζητήσεις για τις εξελίξεις στη γειτονική Ουκρανία, ήταν εμφανώς περιορισμένη τόσο σε χώρο και συμμετοχή εκθετών, όσο και σε επισκεψιμότητα, γεγονός που εδράζεται στην έκδηλη επιφυλακτικότητα για αποφυγή συνωστισμού που επικρατεί στη χώρα αφού μόνο το 30% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο η Ελλάδα αποτελεί τον Νο1 προορισμό για τους Ρουμάνους και η ιδιαίτερα η Βόρεια Ελλάδα ιδιαίτερα ελκυστικό, καθώς είναι εφικτή η οδική προσέγγιση. Με δεδομένη βέβαια την άφιξη του ενός εκατομμυρίου Ρουμάνων επισκεπτών στην Ελλάδα, το ερώτημα που τίθεται είναι αν αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί το 2022. Ένα ερώτημα που θα μπορέσει να απαντηθεί μόνο εφόσον ληφθούν οι αποφάσεις για την άρση ή μη, των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που σήμερα δυσκολεύουν την απόφαση για προγραμματισμό διακοπών.

Η παρουσία ωστόσο του ΕΟΤ και επαγγελματιών του τουρισμού στην έκθεση, σηματοδοτεί την επανεκκίνηση του τουρισμού και την επαναφορά στην κανονικότητα, με την προϋπόθεση πάντα ότι οι εξελίξεις σε υγειονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο θα έχουν θετική πορεία. Οι Ρουμάνοι άλλωστε αγαπούν την Ελλάδα και ο τουρισμός παρέχει τις ευκαιρίες να αναπτυχθεί μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, η οποία αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για σωστή συνεργασία. Στο πλαίσιο της έκθεσης ο ΕΟΤ διοργάνωσε στις 24/02 σε χώρο της έκθεσης εκδήλωση Β2Β συναντήσεων μεταξύ καταλυμάτων και τουριστικών γραφείων, προκειμένου να αναπτυχθούν επαγγελματικές συνεργασίες.

 

O Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε επίσης, με δικό του περίπτερο, στην τουριστική έκθεση Holiday & SPA στη Σόφια της Βουλγαρίας που φέτος απαριθμούσε την 38η διοργάνωσή της. Η έκθεση που έλαβε χώρα το διήμερο 24-25 Φεβρουαρίου 2022 στο INTER EXPO CENTRE της Σόφιας, χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο τουριστικό forum της χώρας και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή ενός ευρέως και πολυπληθούς φάσματος φορέων και επιχειρήσεων της τουριστικής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο.

Τη συμμετοχή της Χαλκιδικής στην έκθεση χαιρέτησε εγκάρδια ο Υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας Hristo Prodanov κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του Τουριστικού Οργανισμού, τονίζοντας την ιδιαίτερη αγάπη που έχουν οι συμπατριώτες του για τον προορισμό. Το περίπτερο επισκέφθηκε επίσης αντιπροσωπία της Πρεσβείας της Ελλάδας με επικεφαλής τον Πρέσβη κ. Δημήτρη Χρονόπουλο, τον πληρεξούσιο Υπουργό Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κ. Δημήτριο Μίχα, τον Α΄ Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κ. Δημήτριο Μάο. Ο Πρέσβης, τα στελέχη και οι συνεργάτες της Ελληνικής Πρεσβείας, συνομίλησαν με την εκπρόσωπο του Τουριστικού Οργανισμού στην έκθεση, για τις προοπτικές επέκτασης των επιχειρηματικών και τουριστικών δράσεων και συνεργασιών.

Η αδιάκοπη προσέλευση στο stand του Τουριστικού Οργανισμού και οι B2B συναντήσεις με τους επαγγελματίες του τουρισμού, όπως και η αποδοχή που έλαβε η παρουσίαση της Χαλκιδικής στην εκδήλωση «GREECE 2022. COMPLETE RESTART OF TOURISM» που τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Βουλγαρίας, προσέδωσαν τόνους αισιοδοξίας τόσο κατά την διεξαγωγή όσο και στον πρώτο απολογισμό της έκθεσης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα