Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Παρέμβαση στη Βουλή Κ.Μάλαμα και Απ.Πάνα για τη γέφυρα στη Συκιά

Κατεπείγουσα κοινοβουλευτική αναφορά κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα προς το σύνολο των Υπουργείων που έχουν συναρμοδιότητα σε σχέση με τα έργα που σχετίζονται με το ρέμα και την γέφυρα της Συκιάς, καυτηριάζοντας την επικίνδυνη αδιαφορία της αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής σε σχέση με την ανάγκη τάχιστης υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου.

Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια της χθεσινής δραματικής επιστολής του συνόλου των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Συκιάς, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά το πρόσφατο τραγικό ατύχημα με γονέα, του οποίο το αυτοκίνητο βυθίστηκε αιφνίδια σε ρωγμάτωση του οδοστρώματος πλησίον της γέφυρας δεν συγκίνησε τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι εδώ και τρία χρόνια υπόσχονται έργα διευθέτησης, στερέωσης κι αντιπλημμυρικής θωράκισης αλλά δεν τα υλοποιούν.

Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί για ακόμα μία φορά την αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής να κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ξεκινήσουν τα έργα και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από δικαιολογίες και ψέματα.

Στην ίδια κατεύθυνση στηρίζει στον απόλυτο βαθμό την κινητοποίηση της κοινωνίας της Συκιάς για να προχωρήσει επιτέλους το έργο.

 

Παρέμβαση με κατάθεση αναφοράς στη Βουλή έκανε και ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος, Απόστολος Πάνας, απευθυνόμενος στους υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Παιδείας, ζητώντας την άμεση επισκευή της γέφυρας στη Συκιά.

Στην παρέμβασή του ο κ. Πάνας αναφέρει, πως σύμφωνα με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου της Συκιάς, η γέφυρα που οδηγεί σε όλες τις Σχολικές Μονάδες, εδώ και δύο μήνες υπέστη σοβαρές ζημιές, οι οποίες κατέστησαν επικίνδυνη τη διέλευσή της, ενώ λόγω της κατάστασης αυτής ο Δήμος Σιθωνίας έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία και διέλευση από τη γέφυρα, κρίνοντάς την ακατάλληλη.
Παράλληλα ο Βουλευτής τονίζει, πως πρόσφατα τμήμα του οδοστρώματος παράπλευρα της γέφυρας υποχώρησε και σημειώθηκε ατύχημα, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να συμβεί σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που διέρχονται από εκεί καθημερινά και να θρηνηθούν ανθρώπινες ζωές.

Ο κ. Πάνας δήλωσε: «Η ασφάλεια των μαθητών της Συκιάς κατά την πρόσβασή τους στο σχολείο αλλά και των κατοίκων της περιοχής, πρέπει να βρίσκεται σε προτεραιότητα. Γι’ αυτό θεωρώντας απόλυτα δίκαιο το αίτημα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών όλων των Σχολικών Μονάδων της Συκιάς, απευθύνομαι στους άμεσα εμπλεκόμενους Υπουργούς, ζητώντας να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες, για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση και επισκευή της γέφυρας της Συκιάς».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα