Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο δήμαρχος Πολυγύρου Α.Ζωγράφος για τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου

Το νεό Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου εγκαινιάστηκε το Σάββατο και αποτελεί κόσμημα για τη Χαλκιδική, καθώς περιλαμβάνει έκθεση από την πλειονότητα των ευρημάτων της παλαιάς έκθεσης, καθώς και από νέα ευρήματα από πρόσφατες ανασκαφές, που ολοκληρώνουν την παρουσίαση της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της Χαλκιδικής.

Ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος ανέφερε:

«Σημαντική μέρα χθες τόσο για τους Πολυγυρινούς , όσο και για τους Χαλκιδικιώτες γενικότερα, αφού εγκαινιάσαμε με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και τον Περιφεριάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, το ανακαινισμένο πλέον αρχαιολογικό μουσείο Πολυγύρου, το οποίο και παραδόθηκε σήμερα στο κοινό.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της Μακεδονίας. Έτσι η πόλη του Πολυγύρου αποκτά νέα κοιτίδα πολιτισμού και συνεχίζει να συμπληρώνει την «πολιτιστική της παλέτα» με αναπτυξιακές προοπτικές. Είναι κάτι που το περιμέναμε και το είχαμε ανάγκη όλοι, όχι μόνο οι κάτοικοι του Πολυγύρου αλλά και της ευρύτερης Χαλκιδικής γενικότερα.
Τέλος, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι ως τοπική αυτοδιοίκηση βοηθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε τον κοινό στόχο. Κι αυτός ήταν η λειτουργία του Μουσείου. Εύχομαι ν αποτελέσει πόλο έλξης κατοίκων κι επισκεπτών και να γίνει ακόμη μια κυψέλη γνώσης και μάθησης».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα