Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Τα κυβερνητικά στελέχη προσβάλλουν την νοημοσύνη των πολιτών της Χαλκιδικής

Δριμεία κριτική στα κυβερνητικά στελέχη που επισκέπτονται σήμερα τη Χαλκιδική ασκεί η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα και με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή για το λιμάνι της Ουρανούπολης.

Η κ. Μάλαμα αναφέρει:

"Σήμερα επισκέφτηκε την Χαλκιδική κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Υποδομών. Ο Υπουργός δήλωσε κατά την επίσκεψη του, με ιδιαίτερο στόμφο στα μέσα ενημέρωσης ότι : “Το λιμάνι της Ουρανούπολης το κρατώ για το τέλος. Δεν είναι τιμητικό ως είσοδος του Αγίου Όρους, κι είμαστε εδώ να το δούμε”.

Εμείς, επειδή δεν δεχόμαστε να προσβάλλεται η νοημοσύνη των πολιτών της Χαλκιδικής παραθέτουμε τις απαντήσεις του κυρίου Καραμανλή σε δύο κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας για το λιμάνι της Ουρανούπολης.

Στις 8.2.2021 ο κύριος Καραμανλής δήλωσε για το λιμάνι της Ουρανούπολης (υπ. αριθμ. 3959_482/08.02.2021), “Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης & Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων, σας γνωρίζουμε ότι το θιγόμενο θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου μας”.

Σε δεύτερη παρέμβασή μας έναν χρόνο μετά για το ίδιο θέμα, τι απάντησε ο κύριος Καραμανλής; Μα τι άλλο; “Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης σας γνωρίζουμε ότι το θιγόμενο θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου μας”. (απάντηση υπ. αριθμ. 2398/17.01.2022)

Υπάρχει και κάτι ακόμα που θα θέλαμε να θυμίσουμε και στον κύριο Βαλιάνο, στον Δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη, ο οποίος δήλωσε για την επίσκεψη του κυρίου Καραμανλή “Ουσιαστικότατος πάντα ο Κώστας Καραμανλής, υποσχέθηκε να σταθεί δίπλα στον δήμο μας, σε αυτή την εξέχουσα γωνιά της Χαλκιδικής”.

Θα θέλαμε να θυμίσουμε, λοιπόν, στους δημότες του Δήμου Αριστοτέλη τι είχε απαντήσει ο κύριος Καραμανλής όταν τον είχαμε καλέσει στην Ολομέλεια για να του ζητήσουμε να συμβάλλει στη διευθέτηση των ρεμάτων της Ολυμπιάδας.

»Το Υπουργείο Υποδομών έχει αρμοδιότητα αποκλειστικά και μόνο σε έργα που χαρακτηρίζονται ως ειδικά, σημαντικά έργα εθνικού επιπέδου” (πρακτικά Ολομέλειας ΣΙΔ - 28/09/2020). Προφανώς η Ολυμπιάδα δεν έχει ειδική σημασία για τον Υπουργό Υποδομών".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα