Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο στο Lacara της Σιθωνίας! -ΦΩΤΟ-

Το «Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο» πραγματοποιείται μέχρι τις 7 Μάϊου στο Κάμπινγκ Lacara της Σιθωνίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ KA2 με θέμα: «European Identity in Times of Crisis».  Σκοπός του «Ευρωπαϊκού Θερινού Σχολείου» είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας στην περίοδο της κρίσης μέσω της Τέχνης. 

 

Στόχος των συμμετασχόντων είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας στην περίοδο της κρίσης μέσω της τέχνης. Έτσι, 140 ενήλικες, εκπαιδευτικοί και μαθητές σχολείων δεύτερης ευκαιρίας από τη Δανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία και την Ελλάδα συνυπάρχουν στη Σιθωνία και εξοικειώνονται ο ένας με τις συνήθειες και τις αντιλήψεις του άλλου.

Καθημερινά πργματοποιούνται 11 εργαστήρια από επαγγελματίες καλλιτέχνες στον χώρο του θεάτρου, του χορού, της μουσικής, της αισθητικής αγωγής κλπ. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται το Σάββατο, 6/5/2017, με την  παρουσίαση όλων των εργαστηρίων και τη διαδραστική θεατρική παράσταση Playback από την Ομάδα «ΗΧΩ», στο Θέατρο του ΕΠΑΛ Νικήτης. 

 

Βαθιά πεποίθηση των διοργανωτών αποτελεί ότι η συνεύρεση και η καθημερινή διάδραση ανθρώπων διαφόρων χωρών που προέρχονται από διαφορετικές κουλτούρες μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην άμβλυνση της ξενοφοβίας, των διακρίσεων και του ρατσισμού και να καλλιεργήσει τις ιδέες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ανεκτικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα