Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για έκδοση Λευκώματος

Η έκδοση λευκώματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μουδανιών “Ο ΦΑΡΟΣ” ήταν το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης που συνυπέγραψαν ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρράς και ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα χρηματοδοτήσει την έκδοση και φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι ο Δήμος Ν.Προποντίδας.


Στο Λεύκωμα καταγράφεται όλη η ιστορία και οι δράσεις του Συλλόγου από το 1979 έως σήμερα. Στις σελίδες του αποτυπώνεται η πολιτιστική ιστορία των Ν. Μουδανιών, η μικρασιατική κουλτούρα που πέρασε από γενιά σε γενιά, τα έθιμα, κλπ. Επίσης, καταγράφεται η συμμετοχή και συνεργασία του Δήμου, Περιφερειακής Ενότητας, κτλ για κάθε πολιτιστική δράση, που πραγματοποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια.


“Με κάθε βιβλίο που εκδίδεται, ένα κομμάτι της ιστορίας μας παραμένει ζωντανό. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ο ΦΑΡΟΣ” έχει μακραίωνη ιστορία και συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και αναμφισβήτητα η διατήρηση και διάσωση του αρχειακού υλικού όλων αυτών των χρόνων είναι πολύτιμη.
Ευχαριστώ θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ι. Γιώργο, που συνέβαλε στο να χρηματοδοτηθεί η έκδοση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας” δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα