Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Απ. Πάνας: Μονόδρομος οι άμεσες αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών της Ορμύλιας

Τις ελαιοκαλλιέργειες της Ορμύλιας που επλήγησαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα επισκεύθηκε ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας.

«Επισκεπτόμενος αγροτικές εκμεταλλεύσεις με ελαιόδεντρα, διαπίστωσα την ολοκληρωτική καταστροφή!», αναφέρει ο κ. Πάνας σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Πάνας αναφέρει:

Οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής βλέπουν ακόμη μια χρονιά την παραγωγή τους να καταστρέφεται ολοκληρωτικά, καθώς οι καρποί έχουν υποστεί σημαντική ποιοτική υποβάθμιση με έντονα σκισίματα και άλλα προβλήματα, προερχόμενα από τη χαλαζόπτωση, γεγονός που κάνει την παραγωγή μη εμπορεύσιμη.

Δυστυχώς και το φυτικό κεφάλαιο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, οι οποίες προφανώς θα επηρεάσουν και τις επόμενες καλλιεργητικές χρονιές, γεγονός το οποίο πρέπει να συνεκτιμηθεί στους επιτόπιους ελέγχους!

Για 2η συνεχόμενη χρονιά οι ελαιοπαραγωγοί της Ορμυλιας βλέπουν τους κόπους τους να χάνονται και το εισόδημά τους να συνεχίζει να συρρικνώνεται, κατάσταση που οφείλεται σημαντικά στις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Συγχρόνως πραγματοποίησα διευρυμένη σύσκεψη με πληγέντες ελαιοπαραγωγούς της Ορμύλια, καθώς και με μέλη του ΔΣ του Αγροτικου Συλλογου Ορμυλιας.

Κύριο ζήτημα είναι να πραγματοποιηθούν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση οι διαδικασίες της καταγραφής των τεράστιων ζημιών από το χαλάζι στις ελιές της Ορμύλιας.
Από τη πλευρά μου ενημέρωσα ότι θα επικοινωνήσω άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ για να ενημερωθώ για την διαδικασία των εκτιμήσεων και των καταγραφών των ζημιών, ώστε να μην υπάρξει καμία κωλυσιεργία."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα