Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Αθηναίος Φλωρίνης αποχαιρετά τα θρυλικά Φάντομ - Ήταν ο πρώτος Διοικητής της 348 ΜΤΑ

Επίσημη τελετή αναστολής λειτουργίας της 348 ΜΤΑ και η απόσυρση των αεροσκαφών RF-4E Phantom II, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Λάρισας πραγματοποιήθηκε σε συγκινιασιακή ατμόσφαιρια με επίσημους προσκεκλημένους τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου και ΑΤΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Γ.Μπλιούμη. Εκεί ήταν και ο πρώην βουλευτής Χαλκιδικής, Αθηναίος Φλωρίνης, που διατέλεσε πρώτος Διοικητής της 348 ΜΤΑ για να αποχαιρετήσει μια ολόκληρη εποχή της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο  Αθηναίος Φλωρίνης πρώτος Διοικητής της 348 ΜΤΑ (Μοίρα Τακτικής Αεροπορίας) / RF4E (Phantom) το 1978 οργάνωσε, κατέστησε ετοιμοπόλεμη και διοίκησε για δύο χρόνια. Ο Αθηναίος Φλωρίνης επελέγη από τον τότε Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), ως αρχηγός αποστολής τεσσάρων ιπταμένων που μετέβησαν στις ΗΠΑ και εκπαιδεύτηκαν στα αεροσκάφη RF4 Phatom.

Όπως αποκάλυψε στο halkidikinews.gr o Αθηναίος Φλωρίνης, με δική του εισήγηση προς το ΓΕΑ και προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για το Ελληνικό Δημόσιο μετέφερε πετώντας με άλλους εκλεκτούς συναδέρφους τα αεροσκάφη από την Αμερική στη Λάρισα μέσω Καναδά - Γροιλανδίας - Ισλανδίας - Αγγλίας και Ιταλίας! 

Να σημειωθεί ότι ο Αθηναίος Φλωρίνης υπηρέτησε για 28 έτη ως Ιπτάμενος την Πολεμική Αεροπορία σε διάφορες επιτελικές και διοικητικές θέσεις και σήμερα φέρει το βαθμό του Υποπτεράρχου ε.α. 

 

«Το RF-4 ολοκληρώνει με επιτυχία τον κύκλο του στην πολεμική Αεροπορία. Ένα αεροσκάφος που προσέφερε επί σχεδόν 40 χρόνια, τις πολύτιμες υπηρεσίες του, εκτελώντας 98.000 ώρες πτήσης, συνδράμοντας αποτελεσματικά στην αποστολή της πολεμικής αεροπορίας, να φυλάσσει τους ελληνικούς αιθέρες και μαζί με το στρατό ξηράς και το πολεμικό ναυτικό, να συμβάλλει στην άμυνα και την ακεραιότητα της χώρας», επεσήμανε μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

 

«Δεν αποχαιρετούμε απλά ένα μηχάνημα που θα αντικατασταθεί από κάποιο άλλο. Αποτίουμε φόρο τιμής σε αυτούς που δεν αντικαθίστανται, στους 12 πεσόντες που θυσιάστηκαν φέροντας στο στήθος το έμβλημα της 348 μοίρας, τόσο με RF-4, όσο και με προηγούμενα αεροσκάφη της μοίρας», συνέχισε.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα