Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δημοπρατήθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου Ορμύλιας

Δημοπρατήθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού σχολείου Ορμύλιας και με την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη προχωρά η διαδικασία .

Το κτίριο χτίστηκε με άδεια του 1984 και κατατάχθηκε ενεργειακά κατά την επιθεώρηση στην κατηγορία Ε.

Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνουν:
▪ Την αντικατάσταση των κουφωμάτων του κτιρίου με πιστοποιημένα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλούς υαλοπίνακες με ενεργειακή επίστρωση.
▪ Την τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στο κέλυφος, το δώμα και τη στέγη του κτιρίου με τελικό επίχρισμα στο ίδιο χρώμα με το υπάρχον κτίριο.
▪ Παρεμβάσεις αντικατάστασης της υφιστάμενης υγρομόνωσης και άλλες σχετικές εργασίες οι οποίες προκύπτουν στο πλαίσιο των κατασκευαστικών εργασιών αποκατάστασης του κτιριακού κελύφους.
▪ Τις παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης του κτιρίου με την αντικατάσταση των λεβήτων, αντικατάσταση φθαρμένων σωμάτων, προσθήκη αντλίας θερμότητας αέρα-νερού και αυτοματισμών λεβητοστασίου για τον έλεγχο της εγκατάστασης
θέρμανσης του κτιρίου.
▪ Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα LED χαμηλής κατανάλωσης.
▪ Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος ισχύος 34,9 KWp στη στέγη του κτιρίου και διασύνδεση του με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ για ενεργειακό συμψηφισμό.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών το κτίριο θα καταταγεί ενεργειακά στην κατηγορία Α , πράγμα που σημαίνει πως τα παιδιά μας και οι δάσκαλοι τους θα απολαμβάνουν ένα σχολείο πρότυπο με ελάχιστο ενεργειακό κόστος λειτουργίας, σε μια περίοδο τεράστιας ενεργειακής κρίσης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κεντρική Μακεδονία 2014 - 2020" με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα