Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών στο Δήμο Πολυγύρου

Συνεχίζοντας την προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των απορριμμάτων που φτάνουν στους ΧΥΤΑ ο Δήμος Πολυγύρου ξεκίνησε μέσα στο 2017 πρόγραμμα ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών.

Η υλοποίηση αυτού του νέου προγράμματος γίνεται με την υποστήριξη της εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.», η οποία έχει αδειοδοτηθεί για το σκοπό αυτό από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σε δημοτικό περιφραγμένο και φυλασσόμενο χώρο, στα παλιά Σφαγεία Πολυγύρου, οι πολίτες μπορούν να ανακυκλώνουν οποιαδήποτε ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή μπαίνει στην πρίζα ή λειτουργεί με μπαταρία συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων. Ιδιαίτερα για τους λαμπτήρες που ανακυκλώνονται έχουν τοποθετηθεί στα δημοτικά καταστήματα σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα ειδικά κουτιά προκειμένου οι πολίτες να ανακυκλώνουν τους λαμπτήρες, όπως φαίνεται στον αναλυτικό πίνακα που ακολουθεί.

 

Όσον αφορά τον απαξιωμένο εξοπλισμό πληροφορικής ο Δήμος Πολυγύρου υποστηρίζει την «Εικονική Επιχείρηση Πληροφορικής – GreenPC» του Εργαστηριακού Κέντρου –Επαγγελματικού Λυκείου Πολυγύρου, που αναλαμβάνει την ολοκληρωμένη διαχείριση τέτοιου εξοπλισμού. Οι μαθητές του Τομέα Πληροφορικής του σχολείου υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους παραλαμβάνουν παλιό εξοπλισμό πληροφορίκης τον ελέγχουν και αν είναι δυνατόν να λειτουργήσει, τον ανακατασκευάζουν καθιστώντας τον επαναχρησιμοποίησιμο. Αν δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει, τον αποσυναρμολογούν, κρατούν τα χρήσιμα κομμάτια του για μελλοντική επαναχρησιμοποίηση και ανακυκλώνουν τα υπόλοιπα. Η εικονική επιχείριση παραλαμβάνει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου (Σεπτέμβριο – Ιούνιο) Κεντρικές Μονάδες και εξαρτήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Laptops, Netbooks, Οθόνες, Εκτυπωτές, Δικτυακό εξοπλισμό, κινητά τηλέφωνα, tablets. Τηλέφωνο επικοινωνίας ΕΚ – ΕΠΑΛ Πολυγύρου για την παραλαβή εξοπλισμού πληροφορικής: 2371022994 και 2371022941.

Το πιο άμεσο και ορατό όφελος της ανακύκλωσης συσκευών είναι η μείωση του όγκου των απορριμμάτων. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό όφελος που προκύπτει από την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων είναι ότι αποφεύγεται η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από επικίνδυνες ουσίες που περιέχονται σε αυτά, όταν μετά το τέλος της χρήσιμης ζωής τους δε υποστούν ορθή περιβαλλοντική διαχείριση. Με την επεξεργασία των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων ανακτώνται αξιοποιήσιμα υλικά, όπως μέταλλα, γυαλί και πλαστικό, τα οποία επαναχρησιμοποιούνται στην διαδικασία παραγωγής.

Ανακυκλώνοντας συνεισφέρουμε στο περιβάλλον, την οικονομία, αλλά και τον πολιτισμό, σεβόμενοι το δικαίωμα στην υγεία, την καθαριότητα και την αισθητική του περιβάλλοντος.

«Η επιτυχημένη πορεία του Προγράμματος Ανακύκλωσης Υλικών Συσκευασίας, που βασίζεται στην ανταπόκριση των συμπολιτών μας, μας οδήγησε στην απόφαση να επεκτείνουμε την ανακύκλωση και στις ηλεκτρικές συσκευές. Ευελπιστούμε ότι οι συνδημότες μας θα αγκαλιάσουν και αυτή την πρωτοβουλία με την ίδια θέρμη που επέδειξαν για το πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών. Πρόκειται για ακόμα μία περιβαλλοντική πρωτοβουλία, που αποδεικνύει ότι για εμάς η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελεί ευχολόγιο αλλά καθημερινό στοίχημα» τόνισε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος.

Τηλέφωνο επικοινωνίας Δήμου Πολυγύρου για την Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών: 2371021420. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών http://www.electrocycle.gr/


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα