Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Στο 31ο Money Show με θέμα: "Η Χαλκιδική των ευκαιριών και των προκλήσεων",

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, η χθεσινή εκδήλωση στο πλαίσιο του 31ου Money Show με θέμα "Η Χαλκιδική των ευκαιριών και των προκλήσεων", που έγινε στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Hotel στη Θεσσαλονίκη.

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης ως οικοδεσπότης, άνοιξε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στην πραγματικότητα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και τα πολλά "success stories" του, κάτω από αντίξοες συνθήκες, κατά την πενταετία της παρούσας Διοίκησης. Σημείωσε δε, ότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί τη βάση για ένα αναπτυξιακό συνέδριο, που θα διοργανώσει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, στο οποίο μέσα από ανοιχτή διαβούλευση και συζήτηση θα αποφασιστεί το "ποια Χαλκιδική θέλουμε".

 Μια Χαλκιδική ενωμένη, με συνεργασίες και συνέργειες, με ανοιχτό και γόνιμο διάλογο, αλλά και με αγωνία και προβληματισμό για αυτά που πιθανόν έρχονται παρουσιάστηκε στη Β' Ενότητα της εκδήλωσης. Σημαντική η παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος, των Δημάρχων Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος οι οποίοι από τη δική τους θέση ευθύνης παρουσίασαν τις επιτυχίες, αλλά και προβλήματα των Δήμων τους.

Τους Δήμους Πολυγύρου και Σιθωνίας εκπροσώπησαν οι Γιάννης Σιμώνης και Αντωνία Δαλαβίτσιου αντίστοιχα. Ο πρόεδρος της (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ), Γεώργιος Πασαλής παρουσίασε τα πολλά και σημαντικά, που έχει συνεισφέρει ο φορέας στην ανάπτυξη της Χαλκιδικής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα στοιχεία από δύο έρευνες, που έχει χρηματοδοτήσει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην εκδήλωση. "Κλιματική αλλαγή και ελαιοκαλλιέργεια" ήταν η έρευνα που παρουσίασε η καθηγήτρια του ΑΠΘ Χριστίνα Αναγνωστοπούλου από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, τμήμα Μετεωρολογίας και "Διερεύνηση της Κλαδικής Eπιχειρηματικότητας στη Χαλκιδική και Αειφορική Ανάπτυξη" που παρουσίασαν ο Καθηγητής ΑΠΘ, της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών Χρίστος Βλαχοκώστας και ο Υποψήφιος Διδάκτωρ, Χρήστος Μερτζανάκης.

 Η Alexandra Thomaidou της OECON GROUP Business and Development Consultants, τεχνικού συμβούλου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής παρουσίασε τα ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, που έχουν εκπονηθεί μέχρι σήμερα από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μεγάλη πανευρωπαϊκή επιτυχία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής με τον ΣΕΓΕ - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ στα βραβεία #EEPA2022 Promoting Enterprise για το project WeNCoop.
 Η Lia Boudioukou, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής παρουσίασε το δυναμικό project του Επιμελητηρίου #TasteHalkidiki, που προωθεί τη γαστρονομία ως εναλλακτική μορφή τουρισμού και χρηματοδοτήθηκε από την ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλά μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της Πιερίας, καθώς και πλήθος κόσμου και δημοσιογράφων.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα