Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εγκαίνια Detrop - Oenos, δυναμική παρουσία της Χαλκιδικής

Στη δυναμική του πρωτογενούς τομέα, που αντανακλάται σε εκθέσεις όπως οι Detrop και Oenos, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, εγκαινιάζοντας σήμερα τις δύο διοργανώσεις, που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη από τη Helexpo, στους χώρους της ΔΕΘ.

«Σε μικρό χρονικό διάστημα εγκαινιάζονται στη Θεσσαλονίκη τόσο σημαντικές εκθέσεις για τον πρωτογενή τομέα, οι οποίες έρχονται να ενισχύσουν τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί στον συγκεκριμένο κλάδο, παρά τις δυσκολίες των προηγούμενων ετών», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς, συγχαίροντας τη ΔΕΘ-Helexpo για την όλη προσπάθεια της -μέσω των εκθεσιακών της διοργανώσεων, στον πρωτογενή τομέα.

«Εκθέσεις με ξεχωριστό αποτύπωμα στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών», χαρακτήρισε τις Detrop και Oenos ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, υπογραμμίζοντας τη δυναμική τους, αλλά και τα αναβαθμισμένα και καινοτόμα χαρακτηριστικά τους.

Τη σταθερή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις συγκεκριμένες εκθέσεις, με περισσότερες από πενήντα επιχειρήσεις φέτος, όπου παρουσιάζονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και η προστιθέμενη αξία των μακεδονικών προϊόντων, επισήμανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το 1/4 του ΑΕΠ του πρωτογενούς τομέα παράγεται στην Κεντρική Μακεδονία».

Η Χαλκιδική στη Detrop

To Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμμετέχει στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών Detrop Expo. Τα προϊόντα της Χαλκιδικής διεκδικούν τη θέση που τους αναλογεί στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Κουφίσης πραγματοποίησε επίσκεψη στα περίπτερα των εκθετών της Χαλκιδικής, ο οποίος και συμμετείχε και στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης.
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στηρίζει την εξωστρέφεια, ως μέσο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και επιδοτεί τη συμμετοχή των μελών του.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα