Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιερισσού -ΦΩΤΟ-

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, στην Αρναία, τελέσθηκε την Κυριακή Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του άγοντος τα ονομαστήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιερισσού κ.κ. Θεοκλήτου.

Συμμετείχαν λειτουργικά οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος, Σύρου κ.κ. Δωρόθεος Β’, Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και Λαγκαδά κ.κ. Πλάτων, και πολλοί πρεσβύτεροι και διάκονοι. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας αφίχθη επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ.κ. Θεόλογος, ο οποίος ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη, Θεόκλητο.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ. Δημ. Βαρτζόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Γιώργος, ο Δήμαρχος Αρναίας κ. Στέλιος Βαλιάνος, ο διατελέσας Βουλευτής και Υπουργός κ. Χρήστος Πάχτας, ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Θεόδ. Ράμκος, Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πρόεδροι Κοινοτήτων και πλήθος πιστών, που προσήλθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος, με αφορμή την σημερινή ευαγγελική περικοπή, αναφέρθηκε στις αρετές της συγχωρητικότητας, της νηστείας, της εγκράτειας και της ολιγάρκειας, και ευχήθηκε στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητο για την επι μήκιστον ετών υγιεινών συνέχιση της καλής διακονίας του προς το Λαό και την Εκκλησία.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος τέλεσε Μνημόσυνο του αοιδίμου Γέροντός του Μητροπολίτη Μαντινείας Θεοκλήτου (Φιλιππαίου) και ευχαρίστησε από καρδίας τους παραστάντες Αρχιερείς, Ιερό Κλήρο και ιδιαίτερα τον πιστό λαό, για την αγάπη με την οποία τον περιβάλλει.

πηγή: .orthodoxianewsagency.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα