Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Καθαρά Δευτέρα και οι χαρταετοί πέταξαν στη Χαλκιδική -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Με τη συνδρομή των νοτιάδων που πνέουν σήμερα, πολλοί Χαλκιδικιώτες και Θεσσαλονικείς που κατηφόρησαν προς Χαλκιδική τήρησαν και φέτος το έθιμο και πέταξαν τον χαρταετό.

Οι παραλίες και οι λόφοι γέμισαν με παιδικές φωνές. Μικροί και μεγάλοι επιδόθηκαν στο πέταγμα του χαρταετού, καθώς η Καθαρά Δευτέρα και η τήρηση του έθιμου ήταν και μια ευκαιρία για όλους να ξεσκάσουν.

Την ίδια ώρα σε πολλές περιοχές της Χαλκιδικής Σύλλογοι είχαν διοργανώσει εκδηλώσεις. Από τα Ψακούδια και τη Νέα Καλλικράτεια, από την Άφυτο μέχρι και την Ιερισσό τηρήθηκε το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας.

 Στην παραλία της Αφύτου εκατοντάδες ντόπιοι και εκδρομείς συμμετείχαν στην εορταστική εκδήλωση και το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού. Στην εκδήλωση χόρεψαν παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα με ζωντανή μουσική ενώ ο κόσμος γεύτηκε τα παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασε ο Σύλλογος Φίλων Λαογραφίας και Παράδοσης Αθύτου.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, άφησε για λίγο τα καθήκοντά του στο Δήμο και μαζί με την κόρη του πέταξαν το χαρταετό τηρώντας το έθιμο.

Ο Σϋλλογος παραδοσιακού και μοντέρνου χορού Διονυσίου διοργάνωσαν τα Κούλουμα στο πάρκο της παραλίας Διονυσίου με ζωντανή μουρική και σαρακοστιανά εδέσματα!

O Πολιτιστικός και Φυσιολατρικός Όμιλος Παλαιοχωρίου "Το Καστέλι" προσκάλεσε κατοίκους και επισκέπτες στο γήπεδο Παλαιοχωρίου, όπου οι μικροί πέταξαν χαρταετό και οι μεγαλύτεροι διακσέδασαν και δοκίμασαν παραδοσιακά εδέσματα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα