Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Οι αυτοδιοικητικοί της Χαλκιδικής για την τραγωδία στα Τέμπη

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στο δημαρχείο Νέας Προποντίδας μετά την τραγωδία στα Τέμπη, όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος.

Το εθνικό πένθος τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, σε δήλωσή του εκφράζει τη θλίψη του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Είμαι κι εγώ συγκλονισμένος, όπως και όλοι, μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανή σιδηροδρομική τραγωδία. Σήμερα πονάμε όλοι και δεν μπορούμε να βρούμε λόγια παρηγοριάς για τους γονείς που δεν θα ξαναδούν τα παιδιά τους, για τις οικογένειες που δεν θα ξανασμίξουν με τους δικούς τους.
Η έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις και η απόδοση ευθυνών είναι δίκαιο αίτημα για τις ψυχές που χάθηκαν. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες που πενθούν για την απώλεια των αγαπημένων τους κι εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» αναφέρει ο κ. Καρράς.

Ο Δήμος Πολυγύρου προσφέρει 50 φυάλες αίματος

Ο Δήμος Πολυγύρου αποστέλλει 50 μονάδες αίματος από την Τράπεζα Αίματος του Δήμου ως αρωγή στις μεγάλες ανάγκες που έχουν προκύψει για την περίθαλψη των τραυματιών από το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος δήλωσε:

"Νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Είμαστε όλοι μας συγκλονισμένοι! Με αίσθημα αλληλεγγύης και σεβασμού, απέναντι στους τραυματίες του δυστυχήματος, αποστέλλουμε 50 μονάδες αίματος, από την τράπεζα του Δήμου μας, ώστε να βοηθήσουμε στην περίθαλψή και ανάρρωσή τους. Ας είναι το τελευταίο...".

Ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος σχολίασε:

"Η σημερινή είναι από τις μέρες που σηκώνεσαι άρρωστος χωρίς να υπάρχει παθολογική αιτία.Το ξενύχτι μπροστά στην τηλεόραση παρακολουθώντας την ανείπωτη τραγωδία,ο κακός λίγος ύπνος αλλά κυρίως ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ που δεν αφήνει το μυαλό να ηρεμήσει,κουρελιάζουν το ’’είναι’’ σου!Μέχρι πότε η Ελλάδα θα θρηνεί για τα παιδιά της;Κουράγιο σε γονείς και συγγενείς των χαμένων ψυχών και οι εικόνες που είδαμε ας είναι οι τελευταίες εικόνες πόνου και καταστροφής!"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα