Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Ν. Μουδανιά: Τα πεπραγμένα της Ελληνικής Κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα 2019-2023

Η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων ΝΔ οργάνωσε εκδήλωση στα Ν.Μουδανιά με θέμα «Τα πεπραγμένα της Ελληνικής Κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα 2019-2023 - Συλλογικά σχήματα και πληρωμές ΕΛΓΑ» με κεντρικό ομιλητή τον Γεν. Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων, κ. Κώστα Μπαγινέτα.

Ο κ. Μπαγινέτας επίσης αναφέρθηκε σε δράσεις, πολιτικές και χρηματοδοτήσεις του Yπουργείου, και εστίασε σε τρία επίπεδα: Στην Εθνική πολιτική, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, και τις κρατικές ενισχύσεις. Τόνισε δε, ότι η Κυβέρνηση αντιμετώπισε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και στο καλύτερο δυνατό βαθμό, όχι μόνο την πανδημία, αλλά και τον πόλεμο της Ουκρανίας και τις φυσικές καταστροφές που ακολούθησαν, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων για τις ανάγκες των παραγωγών, και του Ταμείου μικροπιστώσεων.

Στην ομιλία του ο κ. Μπαγινέτας, άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τον πρ. Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν υλοποίησε όσα είχε προεκλογικά υποσχεθεί το 2015, μεταξύ των οποίων: ανακούφιση από τραπεζικά δάνεια και οφειλές, κανέναν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας και χωραφιών, ατομικό αφορολόγητο 12 χιλ. ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μείωση του κόστους αγροτικής παραφωγής, εξυγίανση και αναγέννηση των Αγροτικών Συνεταιρισμών, ειδικά σχέδια δράσης για στρατηγικής σημασίας προϊόντα, δημόσια ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής με αναμόρφωση του ΕΛΓΑ, καθιέρωση φθηνού αγροτικού πετρελαίου, δημόσια αγροτική τράπεζα, κατάργηση επιτηδεύματος, κατάργηση της καταβολής φόρου, φοροαπαλλαγή για 5ετία για νέους αγρότες κ.λπ.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα