Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Γρ. Τάσιος από τον Ταξιάρχη: «H παράδοσή μας μπορεί να γίνει εφαλτήριο βιώσιμης ανάπτυξης»

Το Δημοτικό Διαμέρισμα Ταξιάρχη του Δήμου Πολυγύρου επισκέφτηκε το απόγευμα ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.

Περπάτησε στους δρόμους του χωριού ανάμεσα σε παραδοσιακά σπίτια, ξωκλήσια, ταβέρνες, ξενώνες και στην πετρόκτιστη πλατεία όπου και συνομίλησε με κατοίκους, ανάμεσά τους ελατοπαραγωγούς, μελισσοκόμους, αγρότες και κτηνοτρόφους. «Η παραγωγή ελάτων βοήθησε το χωριό μας να παραμείνει ζωντανό, αλλιώς θα είχε ερημώσει. Τα χριστουγεννιάτικα έλατα του Ταξιάρχη Χαλκιδικής προέρχονται αποκλειστικά από καλλιεργούμενα χωράφια και όχι από τα δάση μας και απαιτούνται χρόνια μέχρι να φτάσουν στο κατάλληλο μέγεθος για να πωληθούν. Το μεράκι συχνά συνδυάζεται με την αγωνία, καθώς οι βροχές είναι σπανιότερες σε σχέση με παλαιότερα. Έχουν δίκιο οι ελατοπαραγωγοί μας που ζητούν να μετατραπεί το προϊόν τους από δασικό σε αγροτικό και τα δέντρα που κόβουν για να πωληθούν σε όλη την Ελλάδα, τα αντικαθιστούν με καινούργια και μάλιστα σε μεγαλύτερο αριθμό», δήλωσε ο κ. Τάσιος και πρόσθεσε: «Μαζί με την πρόοδο που σημειώνει ο αγροτουρισμός στον Ταξιάρχη μας, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η παράδοσή μας μπορεί να γίνει εφαλτήριο βιώσιμης ανάπτυξης για τη Χαλκιδική μας. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής και υποστήριξης, γιατί αυτό που κατάφεραν να κάνουν, είναι με απλά λόγια, πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση».

Στη συνέχεια ο κ. Τάσιος συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα με κεντρικό θέμα συζήτησης την αναστάτωση από καταστροφές που εντοπίστηκαν σε μελισσοκομικό εξοπλισμό και μελισσοσμήνη. Κάτοικοι ανησυχούν ότι οφείλονται πιθανότατα σε εμφάνιση αρκούδας για πρώτη φορά στην περιοχή τους. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε κοινή δράση με τον Δήμο Πολυγύρου και τις Δασικές Υπηρεσίες, προκειμένου να εντοπιστούν τα ζώα και να παραδοθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις.

Το απόγευμα της Πέμπτης 4 Μαΐου 2023, ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ θα επισκεφτεί Δημοτικά Διαμέρισμα του Δήμου Πολυγύρου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα