Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Γρ. Τάσιος: «Στηρίζουμε τη βρώσιμη ελιά Χαλκιδικής και προωθούμε λύσεις για το παρόν και το μέλλον της»

Με ομάδες παραγωγών και καλλιεργητές των Καλυβών του Δήμου Πολυγύρου συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος – στην ιδιαίτερη πατρίδα του, λόγω της καταγωγής της μητέρας του.

Οι συντοπίτες του ζήτησαν τη στήριξή του, προκειμένου να επιλυθούν χρόνια αιτήματά τους. Κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η μείωση των υδάτινων πόρων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η έλλειψη εργατών γης με αποτέλεσμα να βρίσκονται αντιμέτωποι με απώλειες εσόδων λόγω μη έγκαιρης συγκομιδής της βρώσιμης ελιάς, αλλά και η διαφαινόμενη ακαρπία στη φετινή σοδειά, η οποία ήδη προκαλεί μεγάλο προβληματισμό. «Κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας και παρά τις μεγάλες δυσκολίες, οι αγρότες μας διαπίστωσαν κυβερνητικές πρωτοβουλίες για να βελτιωθούν οι συνθήκες παραγωγής. Παρόλο που υπήρξαν αστοχίες σε θέματα αποζημιώσεων για την ελιά σε σχέση με άλλες γεωγραφικές περιοχές της χώρας, οι αγρότες μας είναι αισιόδοξοι και διεκδικούν την καλύτερη εκπροσώπησή τους στο κοινοβούλιο. Μαζί μπορούμε περισσότερα για να δρομολογήσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, να προωθήσουμε τις καλύτερες λύσεις για τη Χαλκιδική μας και να εκσυγχρονίσουμε συνολικά τον πρωτογενή μας τομέα. Τα προβλήματα άρδευσης (και ύδρευσης) θα επιλυθούν οριστικά με το εμβληματικό έργο του φράγματος Χαβρία, αλλά και με μικρότερα φράγματα στο υπόλοιπο του Νομού, με σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα και διαχείρισης υγρών αποβλήτων οικισμών και επιχειρήσεων» δήλωσε ο κ. Τάσιος.

Όσον αφορά την έλλειψη εργατών γης ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Χαλκιδικής ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι το ίδιο έντονο και στον κλάδο του Τουρισμού, υπενθυμίζοντας τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, για τις μετακλήσεις εργαζομένων από τρίτες χώρες. «Γνωρίζω καλά το θέμα και έχω την εμπειρία για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, ώστε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες», πρόσθεσε. «Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο, απομένει να επιλυθούν ορισμένα διαδικαστικά θέματα και ευελπιστούμε μέχρι το 2024 να έχουμε καλύψει σημαντικά κενά στις θέσεις εργασίας».

Αύριο Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, ο κ. Τάσιος θα επισκεφτεί Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Πολυγύρου και θα μιλήσει σε ημερίδα για τους digital nomads στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα