Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επίσκεψη κλιμακίου πυροσβεστών και μέλους εθελοντικών οργανώσεων στη Γαλλία

Εντός του πλαισίου πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαβάλ Γαλλίας και της Π.Ε. Χαλκιδικής και σε συνέχεια της πραγματοποίησης των ανταλλαγών των ανωτέρω μερών, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου πυροσβεστών και μέλους εθελοντικών οργανώσεων, από 21 έως 28 Απριλίου 2023 στην πόλη Λαβάλ Γαλλίας.

Το κλιμάκιο της ανωτέρω αποστολής, με επικεφαλής τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χαλκιδικής, συνόδευσε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΧ και η Ειδική Σύμβουλος της Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, υπεύθυνη για θέματα πολιτιστικών δράσεων και ανταλλαγών.

Κατά την παραμονή της ελληνικής αποστολής στη Γαλλία πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαβάλ, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της διοικητικής και επιχειρησιακής της δομής και ξενάγηση στους χώρους των εγκαταστάσεων της. Παράλληλα και με γνώμονα την ανταλλαγή τεχνικών και καλών πρακτικών, διενεργήθηκε άσκηση προσομοίωσης διάσωσης σε ποτάμι και άσκηση τεχνικής καταστολής αστικής πυρκαγιάς και ξενάγηση στο επιχειρησιακό κέντρο διαχείρισης κρίσεων.

Η ελληνική αποστολή από την πλευρά της παρουσίασε την διάρθρωση της διοικητικής δομής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χαλκιδικής, το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της και στατιστικά στοιχεία καταστολής φαινομένων δασικών πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών.

Μετά την πραγματοποίηση του πρώτου μέρους της ανταλλαγής θα ακολουθήσει αντίστοιχη φιλοξενία των Γάλλων Πυροσβεστών στο νομό μας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κα. Αικατερίνη Ζωγράφου, δήλωσε τα εξής : «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ανανέωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των περιοχών του Δήμου Λαβάλ Γαλλίας και της Π.Ε. Χαλκιδικής το Μάιο 2022, όπως επίσης και για τη συνέχιση των αμοιβαίων ανταλλαγών των περιοχών μας. Χαίρομαι ακόμη περισσότερο που συνεχίζω το έργο των προηγούμενων Περιφερειακών Διοικήσεων προς την κατεύθυνση αυτή. Η αδελφοποίησή μας, έχει καθιερωθεί και αποτελεί πλέον μια μακροπρόθεσμη δέσμευση. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της ανταλλαγής με την επίσκεψη του κλιμακίου των Γάλλων πυροσβεστών στη Χαλκιδική, για να έχουμε την ευκαιρία να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία που προσφέρθηκε.

Τέλος, ευχαριστώ τους συνεργάτες μου που συνεχίζουν να στηρίζουν τη μακροχρόνια ελληνογαλλική φιλία».

Εντός του πλαισίου πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαβάλ Γαλλίας και της Π.Ε. Χαλκιδικής και σε συνέχεια της πραγματοποίησης των ανταλλαγών των ανωτέρω μερών, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου πυροσβεστών και μέλους εθελοντικών οργανώσεων, από 21 έως 28 Απριλίου 2023 στην πόλη Λαβάλ Γαλλίας. Το κλιμάκιο της ανωτέρω αποστολής, με επικεφαλής τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χαλκιδικής, συνόδευσε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΧ και η Ειδική Σύμβουλος της Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, υπεύθυνη για θέματα πολιτιστικών δράσεων και ανταλλαγών.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα