Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Χαλκιδικής

Στον Πολύγυρο συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χαλκιδικής, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου, κατόπιν σχετικής εισήγησης από την ως άνω Υπηρεσία και την έκδοση σχετικής πρόσκλησης της Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, λόγω του πολύ υψηλού δείκτη επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο νομό Χαλκιδικής.


Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ήτοι, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χαλκιδικής και αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, εκπρόσωπος της 34 Μ/Κ Ταξιαρχίας, ο Διευθυντής Δασών Ν. Χαλκιδικής, εκπρόσωποι των Λιμεναρχείων Ιερισσού και Νέων Μουδανιών, εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ, καθώς και μέλη Εθελοντικών Ομάδων Πυροπροστασίας.

Στόχος της συνεδρίασης η προετοιμασία, ο συντονισμός και η αποτελεσματικότητα αντιμετώπισης έκτακτων συμβάντων δασικών πυρκαγιών. Όπως είχε τονισθεί και στην τακτική συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, το κύριο μέλημα της Περιφερειακής Διοίκησης είναι η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών, η προστασία των οικοσυστημάτων αλλά και η διαφύλαξη των περιουσιών των πολιτών.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δήλωσαν ετοιμότητα.
Προήδρευσε η Διοίκηση της Αντιπεριφέρειας Π.Ε. Χαλκιδικής και το αντίστοιχο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα