Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Απ.Πάνας: Ανάγκη η δημιουργία νέου Πυροσβεστικού Σταθμού στον Πολύγυρο

Κοινοβουλευτική Αναφορά απευθυνόμενη προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καθώς και Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο βουλευτής Χαλκιδικής κ. Πάνας Απόστολος, ζητώντας τη δημιουργία νέου Πυροσβεστικού Σταθμού στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Στην παρέμβασή του ο κ. Πάνας αναφέρει, πως σύμφωνα με τους εργαζομένους ο υφιστάμενος πυροσβεστικός σταθμός στον Πολύγυρο κατασκευάστηκε το 1960 και είναι μισθωμένος από ιδιώτη.

Στον εν λόγω σταθμό παρατηρείται συνωστισμός προσωπικού, καθώς ο υπάρχων είναι ανεπαρκής τόσο σε χωρητικότητα προσωπικού, αλλά και οχημάτων, ιδιαίτερα μετά και την συστέγαση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χαλκιδικής στο ίδιο κτίριο.

Ο κ. Πάνας δήλωσε: «Με την κοινοβουλευτική μου αυτή παρέμβαση ζητώ από τους αρμόδιους Υπουργούς να θέσουν άμεσα στον προγραμματισμό τους τη δημιουργία ενός σύγχρονου Πυροσβεστικού Σταθμού στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής για την ορθή λειτουργία της Υπηρεσίας συνολικά. Ενός Σταθμού ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, θα διευκολύνει τη λειτουργία των οχημάτων και θα υποστηρίζει επάξια κάθε έκτακτη ανάγκη των πολιτών της Χαλκιδικής».

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς το Προεδρείο της Βουλής

Για τους κ.κ. Υπουργούς :

1) Εθνικής Άμυνας κ.Δένδια Νικόλαο.

2) Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Κικίλια Βασίλειο.

3) Υποδομών και Μεταφορών κ. Σταϊκούρα Χρήστο.

Θέμα: «Δημιουργία νέου Πυροσβεστικού Σταθμού στην πρωτεύουσα της Π.Ε. Χαλκιδικής».

Κύριοι Υπουργοί,

Σας προωθώ το από 29-06-2023 υπόμνημα των Εργαζομένων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολύγυρου με το οποίο αιτούνται τη δημιουργία του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού την πρωτεύουσα της Π.Ε.Χαλκιδικής τον Πολύγυρο.

Στο υπόμνημά τους αναφέρουν, πως υφιστάμενος πυροσβεστικός σταθμός στον Πολύγυρο κατασκευάστηκε το 1960 και είναι μισθωμένος από ιδιώτη. Στον εν λόγω σταθμό παρατηρείται συνωστισμός προσωπικού, καθώς ο υπάρχων είναι ανεπαρκής τόσο σε χωρητικότητα προσωπικού, αλλά και οχημάτων, ιδιαίτερα μετά και την συστέγαση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χαλκιδικής στο ίδιο κτίριο.

Έτσι τονίζουν, πως άμεσα υπάρχει η ανάγκη για κατασκευή ενός σύγχρονου Σταθμού, που θα καλύπτει τις ανάγκες της Υπηρεσίας συνολικά.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες και για την ενημέρωσή μας ως προς αυτές.

Ο αναφέρων Βουλευτής Χαλκιδικής,
Απόστολος Πάνας

 

Υπόμνημα

Προς: Boυλευτή Χαλκιδικής κ. Απόστολο Πάνα

Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,

Εμείς οι εργαζόμενοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολύγυρου δίνουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό για την προστασία των περιουσιών των συμπολιτών μας και του Κράτους από οποιαδήποτε απειλή πυρκαγιάς, ενεργούμε σε απεγκλωβισμούς τροχαίων ατυχημάτων και συμβάλουμε σε έκτακτες ανάγκες, όπως πλημμύρες και διασώσεις ατόμων που κινδυνεύουν από διάφορες αιτίες.

Ο υφιστάμενος πυροσβεστικός σταθμός στον Πολύγυρο κατασκευάστηκε το 1960, είναι μισθωμένος από ιδιώτη και υπάρχει περισσότερο από ποτέ η ανάγκη για κατασκευή ενός σύγχρονου Σταθμού, καθώς ο υπάρχων είναι ανεπαρκής τόσο σε χωρητικότητα προσωπικού και οχημάτων ιδιαίτερα μετά και την συστέγαση (βάση του Ν.4662/2020) της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χαλκιδικής στο ίδιο κτίριο με αποτέλεσμα τον συνωστισμό προσωπικού σε περιορισμένο χώρο.

Θα πρέπει με φόντο το μέλλον και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ο Πολύγυρος να αποκτήσει ένα πολυδύναμο και αναβαθμισμένο επιχειρησιακό κέντρο στο κέντρο της Χαλκιδικής, μια σύγχρονη κτιριακή υποδομή, αντάξια της σημαντικότητας του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει για τη προστασία της ανθρώπινης ζωής, τη προάσπιση της περιουσίας των πολιτών και τη διασφάλιση του δασικού μας πλούτου.

Εκτιμούμε ότι το παρόν Υπόμνημά μας θα τύχει ανάλογου ενδιαφέροντος, θα μελετηθεί διεξοδικά και αναμένουμε να εκφρασθεί έμπρακτα η αρωγή σας για την δημιουργία του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού στο Πολύγυρο.

Με τιμή

Οι εργαζόμενοι Πυροσβέστες της Π.Υ. Πολυγύρου


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα