Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Διαμαρτυρία κατοίκων του Παλαιοχωρίου στο Δασαρχείο Αρναίας

Την δυσαρέσκεια και αγανάκτησή τους σχετικά με την χορήγηση των καυσόξυλών ατομικών αναγκών εξέφρασναν κάτοικοι του Παλαιοχωρίου, παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας κ. Γρηγορίου Κατσιαρμά και του Αντιδημάρχου Δ. Αριστοτέλη κ. Νικολάου Αυγερινού, σε συγκέντρωη στο Δασαρχείο Αρναίας .

Για την εφετινή χειμερινή περίοδο έχει προγραμματιστεί η χορήγηση των καυσοξύλων να γίνει από την τοποθεσία «Σουγκλιάνι» Βαρβάρας, κάτι που θα έχει δυσβάστακτο κόστος μεταφοράς και θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την ήδη υψηλή τιμή τους.

Σε ανακοίνωση της Κοινότητας Παλαιοχωρίου αναφέρονται τα εξής:

"Η ορεινή Χαλκιδική χαρακτηρίζεται από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες τους χειμερινούς μήνες και το βαρύ χειμώνα. Οι κάτοικοι για να θερμάνουν τις κατοικίες τους χρειάζονται αρκετούς τόνους καυσοξύλων και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν θέρμανση 9 μήνες κατά την διάρκεια του έτους. Ιδιαίτερα στην κοιλάδα του Παλαιοχωρίου δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι επικρατούν παρόμοιες συνθήκες με αυτές του Νευροκοπίου.

Παλαιότερα τα καυσόξυλα χορηγούνταν έγκαιρα και σε χαμηλή τιμή ώστε οι κάτοικοι και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες να μπορούν να τα προμηθεύονται και να τα αποθηκεύουν έγκαιρα.

Τα τελευταία χρόνια, παρότι οι ανάγκες των κατοίκων έχουν αυξηθεί σημαντικά όπως και το κόστος διαβίωσης, παρατηρείται σημαντική αύξηση της τιμής, καθυστερήσεις και χορήγηση των καυσόξυλων από μακρινές περιοχές με πολύ υψηλό κόστος μεταφοράς.

Το συγκεκριμένο θέμα αφορά σχεδόν όλους τους κατοίκους μας, πολλοί εκ των οποίων δυσκολεύονται να προμηθευτούν τα καυσόξυλα για να θερμάνουν τις οικογένειές τους.

Καλούμε την Πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος να σκύψουν πάνω σε αυτό το σοβαρότατο για την περιοχή μας πρόβλημα και να χορηγούν έγκαιρα τις απαιτούμενες πιστώσεις, οι οποίες έχουν περικοπεί σημαντικά, στο Δασαρχείο Αρναίας. Να φροντίσουν άμεσα για την διαμόρφωση του κατάλληλου πλαισίου ώστε οι κάτοικοί μας να προμηθεύονται έγκαιρα την απαιτούμενη ποσότητα καυσόξυλων και σε χαμηλή τιμή. Οι κάτοικοι είναι διατεθειμένοι, αν διαμορφωθεί το κατάλληλο πλαίσιο, να προπληρώνουν τα καυσόξυλα ώστε να δεσμεύονται από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς και να χορηγούνται έγκαιρα.

Αιτούμαστε αύξηση της ποσότητας των χορηγούμενων χωρικών κ.μ. καυσόξυλων γιατί οι ποσότητες που χορηγούνται είναι πολύ μικρές και δεν επαρκούν. Τέλος, να ληφθεί μέριμνα ώστε τα καυσόξυλα να χορηγηθούν από περιοχή πλησίον του χωριού κατά την τρέχουσα περίοδο.

Η συγκεκριμένη κατάσταση δεν επιδέχεται καμία καθυστέρηση και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα