Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

O Σταύρος Ανδρεάδης επενδύει 40 εκ. στο Διάπορο

Ένα πρότυπο ξενοδοχειακό συγκρότημα θα λειτουργήσει ο επιχειρηματίας και επίτιμος πρόεδρος του Ομίλου Sani/Ikos, Σταύρος Ανδρεάδης, επενδύοντας μέσω της ΣΤΑΝΤΑ ΑΕΔΑ, περί τα 40 εκατ. ευρώ, στο νησί του Διάπορου, το καλοκαίρι του 2016.

Το νέο αυτό εγχείρημα του κ. Ανδρεάδη, θα έρθει να φωλιάσει στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, στην περιοχή Κρυφό και σε έκταση 100 στρεμμάτων που αγόρασε ο επιχειρηματίας, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία και λειτουργία μίας μονάδας, που από πλευράς ένταξης στο περιβάλλον, ενεργειακής υποστήριξης, μορφολογίας αλλά και υπηρεσιών, θα ανήκει στο high end των τουριστικών αναπτύξεων.

Το σχεδιαζόμενο συγκρότημα, θα ηλεκτροδοτείται από εξελιγμένα φωτοβολταϊκά συστήματα που θα τοποθετηθούν στα φυτεμένα δώματα των κτιρίων, ώστε να μην είναι ορατά, ενώ θα υδροδοτείται με την άντληση νερού από υπόγεια υδατικά αποθέματα ή, σε περίπτωση που αυτά δεν επαρκούν, από μονάδα αφαλάτωσης.



Το ξενοδοχειακό συγκρότημα


Το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα διαθέτει 74 σουΐτες, από τις οποίες οι μισές θα έχουν δική τους πισίνα. Στο κεντρικό κτίριο, της υποδοχής, θα υπάρχει μπαρ, το ένα από τα τρία εστιατόρια που θα δημιουργηθούν, καταστήματα και μία πισίνα infinity, μία μεγάλη πισίνα που οπτικά θα καταλήγει στην επιφάνεια της θάλασσας.


Στα πολύ ξεχωριστά στοιχεία του συγκροτήματος, θα είναι η μονάδα του spa- wellness που θα κατασκευαστεί στην ανατολική πλευρά της έκτασης των 100 στρεμμάτων, στη βραχώδη πλευρά που βλέπει προς τον Άγιο Ισίδωρο. Στην ίδια αυτή πλευρά του συγκροτήματος θα βρίσκεται και το ασιατικό εστιατόριο που θα δημιουργηθεί.


Όπως δήλωσε ο κ. Ανδρεάδης, καλώς εχόντων των πραγμάτων, εκτιμάται πως η οικοδομική άδεια θα εκδοθεί ως τον Απρίλιο του 2024, οπότε το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει, για τη θερινή σεζόν του 2026.

Περισσότερα στη makthes.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα