Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αγιασμός και το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Πολυγύρου -ΦΩΤΟ-

Η επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς σήμανε σήμερα με την τελετή του αγιασμού και χιλιάδες μαθητές που επέστρεψαν στα σχολεία. Τα βιβλία είναι στη θέση τους και το μεγαλύτερο μέρος των κενών έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Παιδείας.

Στον Πολύγυρο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος τέλεσε τον αγιασμό στο Γυμνάσιο - Λύκειο Πολυγύρου, όπου παραβρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης, Κατερίνα Ζαωγράφου.

Η κ. Ζωγράφου ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά  σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και τόνισε ότι γίνεται κάθε προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών και των εργαλείων που είναι απαραίτητα.


Ο βουλευτής Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος βρέθηκε στον αγιασμό των σχολείων στα Ν. Μουδανιά. Σε μήνυμά του αναφέρει:
"
Αγαπητοί μαθητές,
Το ξεκίνημα κάθε νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί έναν ακόμη σταθμό στην πορεία αναζήτησης της γνώσης.
Το δημιουργικό αυτό ταξίδι για να στεφθεί με επιτυχία πρέπει ο καθένας από μας, στον βαθμό που του αναλογεί, να πράξει με υπευθυνότητα και σύνεση, προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατόν αποτελέσματα.

Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχάσουμε ότι σήμερα, ημέρα αγιασμών των σχολείων, χιλιάδες μαθητές της Θεσσαλίας δεν μπόρεσαν να πάνε στα σχολεία τους, τα κουδούνια δεν ήχησαν σε δεκάδες εκπαιδευτήρια και πλήθος γονιών και εκπαιδευτικών αγωνιούν και αγωνίζονται να επιστρέψει η κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν στον τόπο τους.

Να είναι σίγουροι λοιπόν ότι η πολιτεία θα κάνει το ανθρωπίνως δυνατόν ώστε οι πάντες, (μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί), να γυρίσουν γρήγορα στην καθημερινότητά τους.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Α'θμιας και Β'θμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας!!!"

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα