Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Πολύγυρος : Ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα -ΦΩΤΟ-

Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα διοργάνωσε στον Πολύγυρο η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Στις 10.00 τελέστηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Αμέσως μετά εκφωνήθηκε ομιλία από την εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Πολυγύρου, Χριστίνα Ζαγγίλα.

Στις 10.30 εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μακεδονομάχων στον περίβολο του Διοικητηρίου της Π.Ε Χαλκιδικής. Συμμετείχαν και μαθητές των σχολείων του Πολυγύρου.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε οι βουλευτές Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος, Απόστολος Πάνας και Κυριακή Μάλαμα, η αντιπεριφερειάρχης, Κατερίνα Ζωγράφου και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Ο Γιάννης Γιώργος ανέφερε:

«Γιατί μωρέ αφήνουμε να ποδοπατούν την Μακεδονία μας αυτοί που δεν έπρεπε να σηκώνουν τα μάτια να την κοιτάξουν!» Ίων Δραγούμης. Έτσι σκέφτηκαν οι Μακεδόνες,οι Κρητικοί,ο Παύλος Μελάς και χιλιάδες ακόμη Έλληνες Μακεδονομάχοι και έγραψαν την λαμπρή σελίδα της ιστορίας του Μακεδονικού Αγώνα 1904-1908!Αθάνατοι!".

Η Κυριακή Μάλαμα ανέφερε:

"Τιμούμε τους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα. Παλεύουμε για την διάχυση της ιστορικής γνώσης και μνήμης, ιδιαίτερα στις νέες γενιές. Θέλουμε την περιοχή μας φάρο ειρήνης, κοινής ανάπτυξης, αλληλεγγύης και σταθερότητας".

Η αντιπεριφερειάρχης, Κατερίνα Ζωγράφου σημείωσε:

"Αγωνιστές, με σθεναρή την αγάπη για την πατρίδα και τα πατρογονικά ιδεώδη, ακλόνητη τη χριστιανική πίστη, επώνυμοι και ανώνυμοι, εγγράμματοι και αγράμματοι, άνδρες και γυναίκες, με εξέχουσες τις δασκάλες του Μακεδονικού Αγώνα, υπερκέρασαν κάθε δυσκολία επιβίωσης και πολλές φορές θυσιάστηκαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ανοίγοντας το δρόμο για την απελευθέρωσή της.
Χρέος δικό μας η ιστορική μνήμη και η μετάδοση στις νεότερες γενιές του πνεύματος της ελευθερίας και αυτοθυσίας που διακατείχε τους αγωνιστές αυτής της θρυλικής περιόδου.
Με ευγνωμοσύνη στους ήρωες, ας σταθούμε αντάξιοί τους, με ομόνοια και πατριωτισμό, απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις της χώρας μας".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα