Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πολύγυρος: Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια τιμήθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο.

Το πρωί τελέσθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.

Μετά το τέλος της δοξολογίας εκφωνήθηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της ημέρας από την δασκάλα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου, Άννα Χαλκιά.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Πρόδρομος Πύρρος.

Παρέστησαν ο βουλευτής Χαλκιδικης της ΝΔ, Ιωάννης Γιώργος, η αντιπεριφερειάρχης, Αικατερίνη Ζωγράφου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και άλλοι επίσημοι.

Μήνυμα της αντιπεριφερειάρχου Χαλκιδικής, Αικατερίνης Ζωγράφου

"Τιμούμε σήμερα το Έπος των Ελλήνων του 1940, που με ομόθυμη απόφαση για αγώνα μέχρις εσχάτων, απέκρουσαν την άδικη επίθεση, κατέδειξαν μοναδικό μεγαλείο ψυχής και ηθική υπεροχή ενός λαού αδούλωτου, αξιοπρεπούς και υπερήφανου.
Ενός λαού με πλήρη επίγνωση του χρέους του προς την Ιστορία και τις πανανθρώπινες αξίες, που οι πρόγονοί του χάρισαν στον πλανήτη.
Ο αγώνας του Σαράντα κεντρίζει τις συνειδήσεις, εμπνέει, συγκινεί και φωταγωγεί το έθνος.
Η ηθική του διάσταση και υπόσταση σηματοδοτεί τη σύγχρονη πορεία της χώρας μας. Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά Έλληνες!"

Μήνυμα του δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου

"Γιορτάζουμε με περηφάνια μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας, το Έπος του "40, την Εθνική μας Επέτειο, της 28ης Οκτωβρίου.
Όταν η Ελλάδα βροντοφώναξε ΟΧΙ και δεν άφησε περιθώρια να αμφισβητήσει κανείς την εθνική μας κυριαρχία.
Επίκαιρα μηνύματα θυσίας, αγώνα και πατριωτισμού, που διδάσκουν μαθήματα θάρρους διαχρονικά και παγκόσμια.
Χρόνια πολλά Ελληνίδες και Έλληνες σε κάθε άκρη της γης!"

Μήνυμα του πολιτευτή της ΝΔ, Γρηγόρη Τάσιου

"Με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και περηφάνια, τιμούμε την ένδοξη Ιστορία μας και τους αγώνες των προγόνων μας για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Χρέος της γενιάς μας είναι να εμπνευστούμε από το παράδειγμά τους προκειμένου να αγωνιστούμε, με τόλμη κι αρετή, για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας στον σύγχρονο κόσμο. Για να πούμε τα μεγάλα «ΟΧΙ» σε αυτά που μας κράτησαν πίσω και να πάμε την Ελλάδα εκεί που της αξίζει, στην κορυφή. Μια Ελλάδα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, οικονομικά ισχυρή και κοινωνικά δίκαιη.
Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε. Αυτό στην Χαλκιδική το γνωρίζουμε καλά και το έχουμε αποδείξει με τις επιτυχίες μας στον τουρισμό, τη διασύνδεσή του με την πρωτογενή παραγωγή και την ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού μας.
Όταν ενώνουμε χέρια και δυνάμεις, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.
Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα