Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αντικατάσταση γέφυρας στο Πόρτο Κουφό

Υπογράφηκε σήμερα 10 Νοεμβρίου 2023 από την αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου, η σύμβαση για το έργο «Καθαίρεση και κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού επί της επαρχιακής οδού στο ύψος του Π. Κουφό».

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000,00 €, αφορά σε καθαίρεση υφιστάμενου δίδυμου κιβωτοειδούς οχετού, από οπλισμένο σκυρόδεμα επί της Επαρχιακής Οδού του κυκλώματος Σιθωνίας στο ύψος του Πόρτο Κουφό και την κατασκευή ενός νέου κιβωτοειδούς οχετού με συνοδά έργα προστασίας των πρανών του ρέματος και του τεχνικού, καθώς επίσης και κατασκευή τάφρων αποστράγγισης των παρακείμενων περιοχών.

Σχετικά με την εκτέλεση των εργασιών η κ. Ζωγράφου δήλωσε τα εξής:

«Έργο πνοής για το Πόρτο Κουφό και ολόκληρη τη Σιθωνία υπογράψαμε σήμερα, συνεχίζοντας έτσι τις δράσεις, που αφορούν σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή με σκοπό τη θωράκισή της από συνέπειες λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, προχωράμε σε μελέτες αντιπλημμυρικών έργων σε διάφορα σημεία του Νομού, με στόχο την ασφάλεια της ζωής πολιτών και της περιουσίας τους, ενώ στη συνέχεια θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξεύρεση πόρων χρηματοδότησης των έργων που θα προκύψουν από τις μελέτες αυτές.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κ.Μ Απόστολο Τζιτζικώστα για την στήριξή του στην προσπάθειά μας και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΕΧ για τη συνεργασία και τη συνέπειά τους».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα