Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η γεύση της Κασσάνδρας σε ένα.. παγωτό!

Έναν «νόστιμο» τρόπο βρήκε ο δήμος Κασσάνδρας για να λέει ο επισκέπτης φεύγοντας «σαν την Χαλκιδική δεν έχει»: το παγωτό Κασσάνδρα.

 

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM” η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής Τουρισμού του δήμου Κασσάνδρας, ήταν μία σκέψη πάνω στην οποία εργάστηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τον τελευταίο χρόνο, με στόχο να δημιουργήσουν ένα τοπικό προϊόν που να χαρακτηρίζει την περιοχή και να συμβάλει στην τουριστική προβολή της.

 

«Έχουμε φυσικά το λάδι, την ελιά και το μέλι αλλά θέλαμε κάτι πιο ευρηματικό και σύγχρονο, το οποίο και πάλι βασίζεται σε τοπικό προϊόν», αναφέρει η Μαρία Παπαδημητρίου. «Δημιουργήσαμε λοιπόν το παγωτό Κασσάνδρα το οποίο περιέχει αγουρέλαιο Π.Ο.Π . Χαλκιδικής αντικαθιστώντας με αυτό την κρέμα γάλακτος», σημειώνει η κ. Παπαδημητρίου και εξηγεί ότι με αυτόν τον τρόπο το παγωτό είναι πιο ελαφρύ και με λιγότερες θερμίδες.

«Συνεργαστήκαμε με μια πολύ γνωστή παγωτοβιομηχανία της χώρας και έγιναν αρκετές δοκιμές και πειραματισμοί μέχρι να καταλήξουμε. Βγαίνει σε δύο γεύσεις κρέμα και σοκολάτα ενώ στο τέλος σου αφήνει μια απαλή εσάνς λαδιού καθόλου όμως ενοχλητική ή λιπαρή», συμπληρώνει η κ.Παπαδημητρίου. Το παγωτό θα κυκλοφορήσει σύντομα σε χάρτινο κυπελάκι έξω από το οποίο θα αναγράφεται η ηλεκτρονική διεύθυνση www.visitkassandra.com.

 

Η εταιρεία θα προμηθεύεται την πρώτη ύλη από τους παραγωγούς της περιοχής, σύμφωνα με την κ. Παπαδημητρίου, στο πλαίσιο τόνωσης της τοπικής οικονομίας. Αρχικά το παγωτό Κασσάνδρα θα κυκλοφορεί μόνο στη Χαλκιδική αλλά είναι ευχής έργο για τους τοπικούς φορείς να αποκτήσει ευρεία απήχηση, ώστε να βρεθεί και σε άλλα μέρη της Ελλάδας διαφημίζοντας τον προορισμό.

 

Η Κασσάνδρα στην ...Αθήνα

Στην Αθήνα παρουσιάστηκε με επιτυχία το τουριστικό προϊόν της Κασσάνδρας σε εκδήλωση Γαστρονομίας που διοργάνωσε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Δήμου Κασσάνδρας σε συνεργασία με τον Τ.Ο.Χ. σε κεντρικό wine bar της πρωτεύουσας.

Στην πρόσκληση του Δήμου και του Τ.Ο.Χ ανταποκρίθηκαν επιτελείς του Ε.Ο.Τ ,ξενοδόχοι, επιχειρηματίες εστίασης, υψηλόβαθμα στελέχη της Commission, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες. Οι εντυπώσεις τους από τις γαστρονομικές προτάσεις της Κασσάνδρας ήταν εξαιρετικές καθώς η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου σε συνεργασία με τον chef Τάσο Μπάρτζα έχει καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο μενού - πρόταση για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

 Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου,δημοτική σύμβουλος Μαρία Παπαδημητρίου δήλωσε σχετικά: " Ήταν ένα στοίχημα που κερδίσαμε αυτό με την παρουσίαση της περιοχής μας στην Αθήνα! Συνεργαστήκαμε αποτελεσματικά με τον Τ.Ο.Χ και τον Πρόεδρο του Γρηγόρη Τάσιο και πήραμε ένα ρίσκο,το ρίσκο να απευθυνθούμε στην Αθήνα και να αποδείξουμε πως η Κασσάνδρα μας έχει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν αγαπημένο τουριστικό προορισμό της χώρας! Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Βασίλη Κυριτση για την εμπιστοσύνη,τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΗΚ Χάρη Κουκουβίνο και Θεόδωρο Ευσταθίου για τη στήριξη και τις συνεργάτιδες μου στο εγχείρημα Μαρία Τσαναξή, Ιφιγένεια Τουπλικιώτη και Ρίτα Κόνιαλη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Τάσο Μπάρτζα για την πολλή και εξαιρετική δουλειά του αλλά και σε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωσή μας και έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Κασσάνδρας μας. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε αποτελεσματικά"! Η δράση θα επαναληφθεί σύντομα στη Θεσσαλονίκη. 

ΑΠΕ -ΜΠΕ, halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα