Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Θεοφάνια στην Τρίγλια από τον Οικ. Πατριάρχη Βαρθολομαίο - Αποστολή του Δήμου Ν. Προποντίδας

Σε μία συγκινητική τελετή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία για τη γιορτή των Θεοφανείων (με το Ιουλιανό Ημερολόγιο), που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στην Τρίγλια, στην κωμόπολη της Προύσας.


Παρουσία της αντιπροσωπείας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, του δημάρχου Ν. Προποντίδας Μανώλη Καρρά και της συνοδείας του, του μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, των προξενικών αρχών της Ελλάδας και της Ουκρανίας και πλήθους πιστών με καταγωγή από τη Μικρά Ασία που ταξίδεψαν από την Ελλάδα στην Τρίγλια, τελέστηκε για πέμπτη χρονιά ο καθαγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού.


Στο μήνυμά του, ο κ. Βαρθολομαίος ανέφερε πως τα Θεοφάνεια είναι «η αποκάλυψη του ύψιστου μυστηρίου της θρησκείας μας» και υπογράμμισε πως «η χάρη του βαφτίσματος μας δίνει τη χαρά μιας νέας ζωής». Πρόσθεσε, δε, πως «δεν συναντούμε πλέον στη μικρασιατική γη τις ακμάζουσες άλλοτε κοινότητες, τα σχολεία, τις εκκλησίες και μοναστήρια. Βρίσκουμε όμως παντού το αποτύπωμα των προγόνων μας. Την αγάπη τους για την παιδεία. Την κοινωνική τους ευαισθησία και μέριμνα. Σε όλα αυτά ανακαλύπτουμε τη σφραγίδα της ορθοδοξίας».

Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου και της αντιπροσωπείας της ΠΕΔΚΜ στο παλαιό ελληνικό σχολείο της Τρίγλιας, παρουσία του δημάρχου Μουδανίων Hayri Turkyilmaz. Εκεί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο δήμαρχος Μουδανίων φύτεψαν συμβολικά δύο ελιές στην αυλή του σχολείου, το οποίο ανακαινίστηκε και λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο από τον οικείο δήμο.

Πηγή: Cityportal.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα