Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Οι Πολυγυρινοί ευχήθηκαν έτη πολλά στον αρχιμανδρίτη γέροντα Αγαθάγγελο

Την ονομαστική του εορτή είχε την Τρίτη ο σεβάσμιος γέροντας και πνευματικός πατέρας, Καθηγούμενος της Ι.Μ.Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πολυγύρου και κτήτορας του περιβλέπτου Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους, αρχιμανδρίτης π.Αγαθάγγελος.

Η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αγαθαγγέλου, είναι ημέρα χαράς και πανήγυρης για την ενορία, την πόλη και τη Μητρόπολη Κασσανδρείας εξαιτίας του γέροντα, ο οποίος αφιερώθηκε ψυχικά και σωματικά στη διακονία του Λαού του Θεού και έτσι είναι φυσικό επακόλουθο η αγάπη του κόσμου να πανηγυρίζει με τιμή και λαμπρότητα την ημέρα αυτή.

Η ενορία του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμους Πολυγύρου με ένα μικρό σημείωμα εύχεται στον γέροντα Αγαθάγγελο.

"Η σημερινή ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αγαθαγγέλου, είναι ημέρα χαράς και πανηγύρεως για την ενορία, την πόλη και τη Μητρόπολή μας. Ο λόγος δεν είναι άλλος, παρά το γεγονός ότι κατά την 23η ημέρα του μηνός Ιανουαρίου άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο σεβάσμιος γέροντας και πνευματικός μας πατέρας, Καθηγούμενος της Ι.Μ.Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πολυγύρου και κτήτορας του περιβλέπτου Ιερού μας Ναού αρχιμανδρίτης π.Αγαθάγγελος.
Η αλήθεια είναι πως ο ίδιος, όπως και όλα τα χρόνια της πορείας του, προτιμά να βρίσκεται στην ησυχία αποφεύγοντας τις τιμές που αρμόζουν σε ένα τέτοιο πρόσωπο.
Όμως, επειδή ακριβώς το πρόσωπο αυτό επί 60 και πλέον έτη, έχει αφιερωθεί ψυχικά και σωματικά στη διακονία του Λαού του Θεού, είναι φυσικό επακόλουθο η αγάπη του κόσμου να πανηγυρίζει με τιμή και λαμπρότητα την ημέρα αυτή.
Έτσι, σήμερα αποδίδουμε οφειλετικά, με υική αγάπη και απεριόριστο σεβασμό εόρτιες ευχές στον άνθρωπο που έχει συνδέσει, παρά τη θέλησή του, το όνομά του με την ιστορία της τοπικής μας Εκκλησίας.
Τον Πνευματικό, τον εξομολόγο, τον στοργικό πατέρα κάθε πονεμένου αδελφού, τον κτήτορα Ναών και εξωκλησίων, τον φιλάνθρωπο και φιλόπτωχο, αυτόν που πάντα εργάζεται στην αφάνεια χωρίς να επιζητά ούτε ίχνος κοσμικού επαίνου!
Στον Γέροντα μας, ευχόμαστε τα έτη του να είναι πολλά, υγιεινά κι ευλογημένα ώστε να μπορεί με χαρά και ειρήνη να απολαμβάνει τους καρπούς του πολυετούς αγώνα του! Αλλά και να συνεχίσει έτσι να αποτελεί την καταφυγή για κάθε πονεμένη ψυχή που ζητά ανάπαυση στο πετραχηλάκι του!
Γέροντα Αγαθάγγελε, πατέρα μας πνευματικέ, να σας χαιρόμαστε εις έτη πολλά!"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα