Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επεκτείνονται τα δικαστικά όρια αρμοδιότητας του Ειρηνοδικείου Ν. Μουδανιών

Με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα συναντήθηκε στο υπουργείο ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μ. Καρράς, προκειμένου να συζητήσει διάφορα θέματα του Δήμου, μεταξύ των οποίων η επέκταση των δικαστικών ορίων αρμοδιότητας του Ειρηνοδικείου Ν. Μουδανιών, αποσπώντας τη διαβεβαίωσή του ότι το αίτημα γίνεται αποδεκτό και θα περιληφθεί στις αλλαγές του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα γίνουν άμεσα.


Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος του δήμου Νέας Προποντίδας υπάγεται δικαστικά στην αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και του Ειρηνοδικείου Βασιλικών, ενώ όμορες δημοτικές κοινότητες του δήμου μας, χωρίς καμία διαφοροποίηση, υπάγονται στην αρμοδιότητα του Ειρηνοδικείου Νέων Μουδανιών και του Πρωτοδικείου Πολυγύρου.

Για το θέμα, εξάλλου, είχε εκφραστεί και το Δημοτικό Συμβούλιο με την 4/2024 απόφασή του, κατόπιν σχετικού εγγράφου και του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής.

”Δεν είναι λογικό να μην ταυτίζονται τα διοικητικά όρια με την τοπική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων μιας περιοχής. Ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι, αυξάνεται το διοικητικό κόστος λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, κατακερματίζεται διοικητικά μια περιφερειακή ενότητα, χωρίς προφανή αιτία, αλλά και προκαλείται και σύγχυση αρμοδιοτήτων.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο υπουργός κατάλαβε το αίτημά μας και θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση του θέματος» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα