Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ένα μεγάλο έργο στη Χαλκιδική με επίκεντρο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Ένα μεγάλο έργο που αφορά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα μπαταρίες, ετοιμάζεται να λειτουργήσει στην κεντρική Χαλκιδική, στην περιοχή του Ανθεμούντα.

Η Enel Green Power πέρασε ένα έργο 49 Μεγαβάτ στον Ανθεμούντα, στο Βάβδο. Η εταιρεία είχε συμμετάσχει ανεπιτυχώς και στον πρώτο διαγωνισμό, αλλά τώρα επανήλθε πιο δυναμικά, έδωσε χαμηλή τιμή και κέρδισε. Είναι μια εταιρεία που άλλαξε πρόσφατα χέρια και πέρασε σε Αυστραλούς επενδυτές (Macquarie).

Η Enel Green Power έκανε έγκαιρα στροφή προς τη χρήση των ΑΠΕ που αδιαμφισβήτητα αποτελεί ανάχωμα απέναντι στη γεωπολιτική και ενεργειακή κρίση. Την τελευταία πενταετία, η ίδια στρατηγική έχει ακολουθηθεί στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην πλήρη αξιοποίηση της ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ. Γι’ αυτό άλλωστε και η επένδυση σε έργα που αφορούν την αποθήκευση της ενέργειας αποτελούν βασική προτεραιότητα.

Γεωπολιτικά η χώρα μας μπορεί να είναι ενεργειακά αυτόνομη μέσω της χρήσης των ΑΠΕ, αρκεί να υπάρχει βούληση και προώθηση καινοτόμων και σύγχρονων επενδύσεων.
Οι ΑΠΕ είναι η μοναδική εναλλακτική και άμεσα εφαρμόσιμη λύση για να επιτευχθεί η ενεργειακή αυτονομία και ανεξαρτησία της Ελλάδας. Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και η κλιματική κρίση έχουν αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο και «καλούν» για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους παραγωγής ενέργειας.

Ο Επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power και Πρόεδρος της Solar Power Europe, Αριστοτέλης Χαντάβας στο πλαίσιο του «Fin Forum 2023», στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι η ενεργειακή μετάβαση πρέπει να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, εστιάζοντας στο γεγονός ότι η πράσινη ενέργεια εκτός από φιλική προς το περιβάλλον και οικονομική, παράλληλα εξασφαλίζει την ενεργειακή αυτονομία, δεδομένου ότι οι ΑΠΕ δεν εισάγονται αλλά αποτελούν «κεφάλαιο» της εκάστοτε χώρας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα