Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Παράταση στην ανάρτηση κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων στη Χαλκιδική

Μέχρι την 29η Απριλίου 2024 παρατείνεται η Ανάρτηση κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων για τους κατόχους ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Η διαδικασία της Ανάρτησης πραγματοποιείται για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:
• Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
• Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα).

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια. Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης, μέχρι την ημερομηνία λήξης, ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Από την έναρξη της Ανάρτησης τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995 (που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώριση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο).

Ακολουθούν αναλυτικά οι περιοχές:

Α) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
Β) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Γ) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
Δ) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ Αγίου Προδρόμου, Βάβδου, Βραστάμων, Γαλαρινού, Γαλατίστης, Γεροπλάτανου, Δουμπιών, Κρήμνης, Μαραθούσσης, Μεταμορφώσεως, Ολύνθου, Ορμύλιας, Παλαιοκάστρου, Παλαιόχωρας, Ριζών, Σανών, Ταξιάρχου
Ε) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ: Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ Αγίου Νικολάου, Μεταγκίτσιου, Νικήτης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα