Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Καθαρισμός του βυθού του Λιμένα Νέων Μουδανιών

Μία ιδιαίτερα σημαντική δράση με πολύτιμα περιβαλλοντικά οφέλη, πραγματοποίησε ο Δήμος Ν. Προποντίδας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «ΕΝΑΛΕΙΑ».

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε καταδυτικός καθαρισμός του βυθού του λιμένα Νέων Μουδανιών από εξειδικευμένους δύτες, οι οποίοι βούτηξαν και περισυνέλεξαν απορρίμματα από τον βυθό.

Ο καθαρισμός διήρκεσε τρεις ημέρες και συγκεντρώθηκαν 5,5 τόνοι με αντικείμενα που βρίσκονταν στον βυθό. Τα απορρίμματα αυτά τα περισυνέλεξε ο Δήμος, ώστε να τα ανακυκλώσει (όσα ανακυκλώνονται).

Η Εναλεία είναι ένας οργανισμός με όραμα να καταστήσει το θαλάσσιο οικοσύστημα βιώσιμο μέσω λύσεων κυκλικής και κοινωνικής οικονομίας. Η Εναλεία υλοποιεί δράσεις σε όλο τον κόσμο, από μεγαλεπήβολα έργα καθαρισμού των θαλασσών έως συμβουλευτικά και ερευνητικά προγράμματα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα