Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Η αποκατάσταση της κοίτης του Ολύνθιου αποτελεί κρίσιμο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας

Κοινοβουλευτική Ερώτηση με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με την αναγκαιότητα σχεδιασμού κι υλοποίησης του κρίσιμου έργου της αποκατάστασης της κοίτης του Ολύνθιου ποταμού.

Την κοινοβουλευτική παρέμβαση συνυπογράφει κι η Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Παναγιώτα Πούλου.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Συνεταιρισμού του Αγίου Μάμα κι επιτόπιας επίσκεψης. Όπως επισημαίνεται στην κοινοβουλευτική παρέμβαση, η κοίτη του Ολύνθιου ποταμού, στον κατάντη ρου της, ιδιαίτερα στο ύψος από την Όλυνθο μέχρι τον Άγιο Μάμα και κοντά στις εκβολές του ποταμού παρουσιάζει σήμερα πολύ μεγάλα προβλήματα επιχωματώσεων, λόγω έλλειψης μέριμνας και διαφόρων ανθρωπογενών παρεμβάσεων.

Η κοίτη διέρχεται σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό του Αγίου Μάμα και σε περίπτωση πολύ έντονων βροχοπτώσεων η περιοχή των καλλιεργειών γύρω από το χωριό, αλλά και το ίδιο το χωριό κινδυνεύουν.

Αυτός είναι κι ο λόγος, άλλωστε, που το 2017, στα Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμύρας του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, η περιοχή της χαμηλής ζώνης των ρεμάτων του Αγίου Μάμα χαρακτηρίστηκε ως μία από τις 10 πιο επικίνδυνες ζώνες κινδύνου πλημμύρας στην Κεντρική Μακεδονία.

Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τα τέσσερα συναρμόδια Υπουργεία επί του θέματος να απαντήσουν στα ακόλουθα ερωτήματα, ζητώντας παράλληλα και την κατάθεση των αντίστοιχων εγγράφων :

- Πρώτον, εάν υπάρχει σχεδιασμός παρεμβάσεων για την κοίτη του Ολύνθιου ποταμού.
- Δεύτερον, εάν υπάρχουν μελέτες για την αποκατάσταση της κοίτης του Ολύνθιου ποταμού.
- Τρίτον, εάν υπάρχουν σχέδια για την δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων ή και φραγμάτων άρδευσης στον Ολύνθιο ποταμό;
- Τέταρτον, εάν έχει εικόνα η πολιτική προστασία για το σημερινό επίπεδο της κοίτης του Ολύνθιου ποταμού;


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα