Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη το νέο Δημοτικό Σχολείο Γερακινής – Καλυβών

Τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου Γερακινής – Καλυβών θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στις 11:00. 

 

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο διδακτήριο με προϋπολογισμό 2.885.457 €. Το εξαθέσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Γερακινής – Καλυβών κατασκευάστηκε στον οικισμό των Καλυβών, σε ιδιωτικό οικόπεδο του Δήμου Πολυγύρου για τους μικρούς μαθητές της Γερακινής και των Καλυβών και καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 1.691,29 τ.μ., με αύλειο χώρο 1084,20 τ.μ.

 

Το κτίριο καλύπτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για εκπαιδευτικά κέντρα με ανεξάρτητο χώρο φαγητού, κυλικείο, ασανσέρ και δυο κλιμακοστάσια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα φυσικής-χημείας, τρεις αίθουσες εργαστηρίων, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, γραφείο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, γραμματεία, αίθουσες διεύθυνσης και διδασκόντων. Επίσης, ο περιβάλλοντας χώρος διαμορφώνεται κατάλληλα με διαδρόμους από πλακόστρωτα, θύλακες πρασίνου και κατάλληλη περίφραξη.

 

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους (ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας Θράκης 2007-2013).

 

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Α. Ζωγράφος τόνισε:

«Κάθε φορά που ολοκληρώνεται μια σύγχρονη εκπαιδευτική υποδομή αισθανόμαστε ξεχωριστή χαρά γιατί εξασφαλίζουμε στα παιδιά μας τις καλύτερες συνθήκες για τη μόρφωσή τους και τη δυνατότητα να δημιουργούν σε ένα όμορφο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον. Με το νέο αυτό σχολείο δίνεται επιτέλους μία οριστική λύση όσον αφορά τη στέγαση των μικρών μαθητών της Γερακινής και των Καλυβών. Παράλληλα ενισχύεται η περιοχή με μία ακόμα υποδομή-κόσμημα.

Στόχος μας ήταν και παραμένει να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε και να μην σταματάμε να διεκδικούμε πόρους για την παιδεία και όχι μόνο, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών μας, των πολιτών και των παιδιών μας.

 

Μέσα από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και εθνικούς πόρους εντάξαμε και υλοποιήσαμε έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από το 2011 έως σήμερα. Ευελπιστούμε ότι και κατά τη νέα προγραμματική περίοδο θα πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα