Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Previous Next

Ανακατασκευάζονται οι παιδικές χαρές του Δήμου Ν. Προποντίδας

Άρχισαν οι εργασίες ανακατασκευής στην παιδική χαρά που βρίσκεται απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο Ν. Μουδανιών και το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, κεντρικά της πόλης. Η συγκεκριμένη παιδική χαρά χαρακτηρίζεται από μεγάλη επισκεψιμότητα.

Σκοπός της νέας διαμόρφωσης της παιδικής χαράς είναι η δημιουργία μίας πιστοποιημένης παιδικής χαράς σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τεχνικές προδιαγραφές για τη λειτουργία των παιδικών χαρών.

Η υφιστάμενη περίφραξη έχει αποξηλωθεί και κατασκευάζεται νέα μεταλλική με στηθαίο σκυροδέματος. Διατηρείται το σημείο εισόδου στην πλευρά του πεζόδρομου καταργούνται όμως οι είσοδοι στις  πλευρές που συνορεύουν με δρόμο για λόγους ασφαλείας των παιδιών. Δίπλα στην είσοδο τοποθετείται η πινακίδα πληροφοριών.

Ο χώρος εσωτερικά της περίφραξης θα διαμορφωθεί με παρτέρια και διαδρόμους. Στο κέντρο της παιδικής χαράς δημιουργήθηκε κεντρικό καθιστικό από έγχρωμο σκυρόδεμα, το οποίο θα συμπληρωθεί με πέργκολα από μέταλλο και ξύλο. Ένας ημικυκλικός διάδρομος θα οδηγεί στη βρύση σχήματος σύννεφου. Κοντά στη βρύση έχουν κατασκευαστεί καθιστικά έγχρωμου σκυροδέματος χωρίς πλάτη σε μικρή απόσταση από τα οποία θα τοποθετηθεί εξαγωνικό κιόσκι. Στους διαδρόμους και μπροστά από κάθε χώρο παιχνιδιού θα τοποθετηθούν παγκάκια. Τα δάπεδα των διαδρόμων και των καθιστικών χώρων είναι από έγχρωμο σκυρόδεμα.

Ο βόρειος διάδρομος οδηγεί στο χώρο παιχνιδιού για νήπια (+1,5 έτους) στον οποίο θα τοποθετηθούν: α) ένα σύνθετο με τσουλήθρα νηπίων κατάλληλο και για ΑΜΕΑ, β) ένα σπιτάκι νηπίων, γ) ένας μύλος νηπίων, δ) μία διπλή κούνια νηπίων. Η κούνια θα τοποθετηθεί σε δάπεδο από βοτσαλάκι χωρίς ακμές  κοκκομετρίας 4mm έως 8mm βάθους 40εκ. Στον υπόλοιπο χώρο υπάρχει φυσικό χώμα το οποίο διαχωρίζεται από το βοτσαλάκι με κράσπεδο. Επίσης, υπάρχουν παγκάκια μέσα περιμετρικά του χώρου καθώς είναι απαραίτητα ώστε να εξασφαλιστεί η επίβλεψη των νηπίων από κοντά.
Ο νότιος διάδρομος οδηγεί στο χώρο παιχνιδιού παίδων (+3ετών) που περιλαμβάνει: α) μία κούνια τριών θέσεων (δύο παίδων και μία ΑΜΕΑ), β) ένα σύνθετο με αναρρίχηση και τσουλήθρα, γ) δύο τραμπάλες, δ) μία δοκό ισορροπίας, ε) ένα κινητό στύλο ισορροπίας, στ) ένα όργανο ισορροπίας με ξύλινα δοκάρια, ζ) ένα μύλο παίδων. Το δάπεδο του χώρου αυτού είναι στρωμένο με βοτσαλάκι χωρίς ακμές κοκκομετρίας 4mm έως 8mm βάθους 40εκ και φυσικό χώμα, το οποίο διαχωρίζεται από το βοτσαλάκι με κράσπεδο.

Τα παλαιά φωτιστικά έχουν ήδη καθαιρεθεί και θα αντικατασταθούν με νέα, των οποίων οι βάσεις έχουν ήδη κατασκευαστεί, σε σημεία που δε θα εμποδίζουν τον καινούριο εξοπλισμό οργάνων. Επίσης, θα τοποθετηθούν διπλά καλαθάκια απορριμμάτων (τόσο για γενικά απορρίμματα όσο και ανακυκλώσιμα).
Η παιδική χαρά θα ολοκληρωθεί με περιμετρική φύτευση.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα