Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Ανάσταση στη Χαλκιδική -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Η Ανάσταση του Κυρίου γιορτάστηκε με λαμπρότητα και κατάνυξη σε ολόκληρη τη Χαλκιδική και τήρηση των εθίμων.

Χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στους Ιερούς Ναούς για την Αναστάσιμη Ακολουθία σε κάθε ενορία και έψαλλαν το Χριστός Ανέστη.

Πίστη και ελπίδα για καλύτερες μέρες, για ευτυχία και προκοπή χαρακτηρίζουν τις ευχές που ανταλλάχτηκαν στις εκκλησίες της Ελλάδας και των ορθόδοξων κοινοτήτων όλου του κόσμου.

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

Στον Πολύγυρο την Ανάσταση τέλεσε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος, ο οποίος αφού μοίρασε το Άγιο Φως βγήκε με τους ιερείς και έψαλλε το Χριστός Ανέστη στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού παρουσία αρχών, επισήμων του τόπου και εκατοντάδων πιστών.

Την Ανάσταση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πολυγύρου, Γ.Εμμανουήλ, ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, η αντιπεριφερειάρχης, Κατερίνα Ζωγράφου και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

H κ. Ζωγράφου δήλωσε: "ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ ! Η δύναμη της Ζωής συναντά τη δύναμη της Αγάπης. Κι εμείς αστροβολούμε πλημμυρισμένοι από το Φως της Αναστάσεως που μετουσιώνεται σε παναθρώπινες αρετές. Σας εύχομαι ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ με υγεία και φωτισμένη πορεία.

ΑΡΝΑΙΑ

Το Άγιο Φώς μετέφεραν στην Αρναία από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Θαλασσινός με την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Ειρήνη Γιαννούση. Παρόντες για την παραλαβή και την διανομή σε όλες τις ενορίες του Δήμου Αριστοτέλη οι Αντιδήμαρχοι Αλέκος Αντωνίου και Κωνσταντίνος Πασχάλης.

Μέσα σε μια χαρμόσυνη και αναστάσιμη ατμόσφαιρα οι πιστοί είπαν το "Χριστός Ανέστη" στην πλατεία του Δημαρχείου.

ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Ο δήμαρχος Ν.Προποντίδας Μανώλης Καρράς με τη σύζυγό του, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι είπαν το "Χριστός Ανέστη" στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. "Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά με υγεία, αγάπη, ευημερία και αισιοδοξία!" ευχήθηκε ο δήμαρχος, Μανώλης Καρράς.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ετελέσθη η Παννυχίδα της Αναστάσεως του Κυρίου μας και η Πασχάλιος Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μονή Αγίας Αναστασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μιλήτου κ.κ. Αποστόλου.

Ν. ΜΑΡΜΑΡΑΣ

Eντυπωσιακή είναι η Ανάσταση στο Νέο Μαρμαρά, καθώς με το Χριστός Ανέστη παίρνει ...φωτιά το γραφικό λιμανάκι από τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά!

ΣΥΚΙΑ

Με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά οι Συκιώτες είπαν τα μεσάνυχτα το Χριστός Ανέστη και αντάλλαξαν ευχές

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

ΟΡΜΥΛΙΑ

 

Ευχαριστούμε τους αναγνώστες και συνεργάτες του halkidikinews.gr. Χρόνια πολλά σε όλους!

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα