Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σε εξέλιξη οι αποκατάσταση των ζημιών από το Δήμο Σιθωνίας - Άρχισαν οι δηλώσεις ζημιών από τη θεομηνία

Η κακοκαιρία στη Χαλκιδική υποχώρησε, όμως άφησε πίσω της μεγάλες καταστροφές στη Σιθωνία και κυρίως στη δημοτική ενότητα Τορώνης. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από το Δήμο Σιθωνίας στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές.

 

Ο Δήμος Σιθωνίας ανέλαβε χθες και σήμερα τη σίτιση πυροσβεστών αλλά και των εργατών στα συνεργεία αποκατάστασης. "Όλος ο μηχανισμός του Δήμου είναι στις πληγείσες περιοχές. Μηχανήματα εκσκαπτικά, φορτηγά αλλά και βυτιοφόρα που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος εργάζονται πυρετωδώς ώστε οι περιοχές που δέχτηκαν το πλήγμα της σφοδρής κακοκαιρία να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν. Ήδη από το πρωί φτιάχνουμε τα τοιχία που καταστράφηκαν" ανέφερε στο halkidikinews.gr o αντιδήμαρχος, Κυπαρίσσης Ντέμπλας. 

 

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι των περιοχών της ΔΕ Τορώνης που υπέστησαν ζημιές από την θεομηνία της 17ης Ιουνίου μπορούν να προσέρχονται στη Δημοτική Κοινότητα Συκιάς για να καταθέσουν αίτηση. Εξάλλου, κλιμάκια του Δήμου Σιθωνίας και της Περιφέρειας θα καταγράψουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί και θα πραγματοποιήσουν αυτοψία. 

Πυροσβέστες από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν τις αντλήσεις από υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων, ενώ εργάζονται και μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, ο αίτημα κήρυξης του Δήμου Σιθωνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει διαβιβαστεί στο αρμόδιο υπουργείο και αναμένεται η απάντηση.

halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα