Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Χαλκιδικής καλούν σε κοινή συνάντηση εμπόρους και μεταποιητές πράσινης ελιάς

Σε κοινή συνάντηση με εμπόρους και μεταποιητές συνέρχονται στις 21 Αυγούστου σε ξενοδοχείο των Ν.Μουδανιών οι αγροτικοί συνεταιρισμοί της Χαλκιδικής, προκειμένου να βρεθεί πεδίο συνεργασίας ενόψει της συγκομιδής της πράσινης ελιάς.

Οι πρόεδροι δεκατεσσάρων αγροτικών συνεταιρισμών από την Ορμύλια μέχρι το Βάβδο, την Τρίγλια και τα Φλογητά πιστεύουν ότι ότι που τους ενώνουν με τους εμπόρους και τους μεταποιητές είναι περισσότερα από αυτά που του χωρίζουν.

"Η ελιά, το κύριο προϊόν στο οποίο δραστηριοποιούμαστε και οι δύο πλευρές, μπορεί να αποτελέσει τον κρίκο μια άριστης σχέσης μεταξύ μας που θα ικανοποιεί αμφότερα τα μέλη της αλυσίδας.

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε αγωνιζόμενοι κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούμε να παράγουμε ένα προϊόν που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αγοράς και δεν θα έχει πρόβλημα να διατεθεί από πλευράς σας.

Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια οι αγρότες βάλλονται από παράγοντες όπως: αύξηση των αγροτικών εφοδίων, εφορία, τιμές διάθεσης των αγροτικών προϊόντων κ.α., στοιχεία που κάνουν την συνέχιση της καλλιέργειας της ελιάς σε πολλές περιπτώσεις ασύμφορη.

Ακούγοντας φωνές αγωνίας των μελών μας για το «τι μέλει γενέσθαι». Παίρνουμε την πρωτοβουλία τώρα που είναι ακόμα νωρίς για τη φετινή χρονιά και σας καλούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι σε μια εποικοδομητική συζήτηση όπου θα αναπτυχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι δύο πλευρές. Πιστεύουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και οι λύσεις έρχονται μέσα από το διάλογο.

Σας θέλουμε συνεργάτες με σχέση εμπιστοσύνης που μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ μας, ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος που ζημίωσαν όλους μας"αναφέρουν μεταξύ άλλων.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα