Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Γαλάτιστα: 7η Γιορτή Κτηνοτροφίας – Γεωργίας

Tην 7η Γιορτή Κτηνοτροφίας – Γεωργίας το τριήμερο 1, 2, 3 Σεπτεμβρίου διοργανώνουν ο Δήμος Πολυγύρου, η Δημοτική Κοινότητα Γαλάτιστας και ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Γαλατιστας.

 

Με σκοπό την ενημέρωση του κοινού γύρω από αγροτικά θέματα κατά την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί, στο Αγάπειο Ίδρυμα Γαλάτιστας η καθιερωμένη ημερίδα, την έναρξη των εργασιών της οποίας φέτος θα κηρύξει ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

 

Για τα Προγράμματα της Περιφέρειας Κ.Μ. θα μιλήσει η Αν. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕΧ, Νικολέτα Κράββα ενώ το θέμα «Οικοτεχνία» θα αναπτύξουν οι: Σταματία Καρατάσου, κτηνίατρος, και Ιωάννης Φωτιάδης, γεωπόνος Δ.Α.Ο.Κ. της ΠΕΧ. Ο Γενικός Γραμματέας ΓΕΩΤΕΕ, Μενέλαος Γαρδικιώτης, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα «Ομάδες Παραγωγών». Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα αναμένεται να παρακολουθήσουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις από τον Μηχανολόγο Μηχανικό, Χαράλαμπο Κουκλίδη, και την Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, Άννα Φραγκίδου, με θέμα «Η δυνατότατα παραγωγής και αξιοποίησης βιοαερίου σε τοπικό επίπεδο και τα πολλαπλά κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν».

 

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, από τις 18.00 έως τις 23.30, στο προαύλιο του Λυκείου Γαλάτιστας οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τα τοπικά προϊόντα και την παράδοση της περιοχής στην «Έκθεση τοπικών προϊόντων, γεωργικών και κτηνοτροφικών μηχανημάτων, επιχειρήσεων, φορέων, αγροτικού – λαογραφικού υλικού».

Παράλληλα θα διασκεδάσουν με τραγούδια από τη Χορωδία Γαλάτιστας και χορούς από τα Χορευτικά Συγκροτήματα Γαλάτιστας. Η βραδιά θα κορυφωθεί με λαϊκή μουσική από τον Λάκη Χατζούδη και την ορχήστρα του.

 

Τέλος την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Στάδιο Γαλάτιστας «Νίκος Αβέρης» ο Εμπορικός Σύλλογος Γαλάτιστας και ο Αθλητικός Σύλλογος “ΑΝΘΕΜΟΥΣ” υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου οργανώνουν λαϊκή βραδιά με τους Σταύρο Φωτιάδη και Δημήτρη Χρυσοχοϊδη.

 

Παράλληλα σε αίθουσες του Λυκείου Γαλάτιστας φιλοξενούνται οι εκθέσεις: Αγιογραφίας από το Τμήμα Αγιογραφίας Γαλάτιστας - Σχολές Εκκλησιαστικών Τεχνών Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού Αγ. Όρους & Αρδαμερίου, Ζωγραφικής του Συλλόγου Τεχνών Γαλάτιστας και της Μαίρης Χαλιαμπάλια. Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 18.00 – 23.30.

Στην 7η Γιορτή Κτηνοτροφίας – Γεωργίας Γαλάτιστας συμμετέχουν η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ο Αθλητικός Όμιλος Γαλάτιστας, ο Α.Σ. Ανθεμούς Γαλάτιστας, ο Εμπορικός Σύλλογος Γαλάτιστας, το Τμήμα Αγιογραφίας Γαλάτιστας – Σχολές Εκκλησιαστικών Τεχνών Ιεράς Μητροπόλεως Αγ. Όρους και Αρδαμερίου, ο Σύλλογος Τεχνών Γαλάτιστας, τα Χορευτικά Συγκροτήματα Γαλάτιστας, η Χορωδία Γαλάτιστας, ο Σύλλογος Γυναικών Γαλάτιστας, ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Σύλλογος «Αλκή».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα