Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Ένωση Υπαλλήλων Φυλακών Κασσάνδρας για την απόδραση και την έλλειψη προσωπικού

Διευκρινήσεις σχετικά με το συμβάν της απόδρασης Τούρκων κρατουμένων από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας δίνει η Ένωση Υπαλλήλων Αγροτικών Κ.Κ. Κασσάνδρας. Η Ένωση επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η απόδρασή τους έγινε αντιληπτή εντός 10 λεπτών. Παράλληλα κάνει αναφορά στην έλλειψη προσωπικού των Φυλακών Κασσάνδρας. 

 

Η Ένωση αναφέρει τα εξής: 

"Δυστυχώς για ακόμη μία φορά είχαμε κρούσμα απόδρασης από το Κατάστημα μας, ευτυχώς με θετική κατάληξη, αφού οι αποδράσαντες κρατούμενοι έχουν ήδη συλληφθεί. Ωστόσο ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι αυτό θα συνέβαινε και πάλι από την στιγμή που ένας υπάλληλος είναι υπεύθυνος για την φύλαξη 20 κρατουμένων σε κάθε ομάδα εργασίας. Παράλληλα είναι επιφορτισμένος και με τις αγροτικές εργασίες που πρέπει να εκτελέσουν οι κρατούμενοι ώστε να υπάρξει η ανάλογη παραγωγή. Γίνεται λοιπόν αντιληπτή η προσπάθεια που καταβάλουμε καθημερινά, ώστε να υπάρχει επαρκής φύλαξη των κρατουμένων στις ομάδες εργασίας, ενώ παράλληλα να έχουμε και αύξηση της παραγωγής. 

Ωστόσο κάποια στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν εντελώς λανθασμένα και οφείλουμε να παραθέσουμε αυτά που ισχύουν πραγματικά. 

Πρώτον οι αποδράσαντες δεν εξέτιαν ποινή ισόβιας κάθειρξης αλλά ποινή φυλάκισης, κάτι το οποίο σημαίνει ότι εντός ολίγων μηνών θα αποφυλακιζόταν. 

Δεύτερον και πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η απόδραση τους έγινε αντιληπτή εντός 10 λεπτών με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση μας και όχι μετά από ώρες στην καταμέτρηση όπως εντελώς λανθασμένα αναφέρθηκε. Είναι απορίας άξιο από πού υπήρξε αυτή η ενημέρωση ή αν ήταν απλά αυθαίρετα συμπεράσματα κάποιων. 

Παρόλα αυτά επειδή η περιοχή είναι αχανής και οι αποδράσαντες μπορούσαν να κινηθούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους.  Ίσως όμως υπήρχε διαφορετική κατάληξη εάν δεν αντιμετωπίζαμε τόση μεγάλη έλλειψη προσωπικού ή αν η Εξωτερική Φρουρά έκανε κάποιες περιπολίες, όποτε είχε την δυνατότητα, όταν οι ομάδες εργασίας είναι εκτός του κεντρικού Καταστήματος.  

Ελπίζουμε το Υπουργείο μας να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε και να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού."

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα