Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για την πώληση εκτάσεων στις Φυλακές Κασσάνδρας από το ΤΑΙΠΕΔ

Αναβολή για τις 28 Νοεμβρίου πήρε για ακόμη μία φορά η εκδίκαση της υπόθεσης για την πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ της έκτασης-φιλέτο 915.099 τ.μ., που ανήκει στις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας.

 

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ) και η Ένωση Υπαλλήλων Αγροτικής Φυλακής Κασσάνδρας προσέφυγαν από το 2014 στο Συμβούλιο της Επικρατείας και κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης της απόφασης που έλαβε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με την οποία μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ η συγκεκριμένη έκταση. 

 

Το ΤΑΙΠΕΔ ήθελε η έκταση στην περιοχή Σάνη να παραχωρηθεί για 99 χρόνια σε επενδυτή με τη χρήση του δικαιώματος επιφάνειας. 

Η έκταση βρίσκεται μέσα στο χώρο της φυλακής και σύμφωνα με την Ένωση Υπαλλήλων Αγροτικής Φυλακής Κασσάνδρας είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος. 

 

Η έκταση αυτή παραχωρήθηκε το 1922 από την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους με σκοπό την υποδοχή των προσφύγων της Μικράς Ασίας και από το 1930 παραχωρήθηκε στις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας και χρησιμοποιείται ανελλιπώς μέχρι σήμερα από τους κρατουμένους ως καλλιεργούμενη αλλά και ως βοσκοτόπια για τις ανάγκες και της φυλακής.

halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα