Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ένας λαχανόκηπος πρότυπο στο Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου

Παντζάρια, κρεμμύδια, καρότα, μαρούλια ίσια και σγουρά, ρόκα, ραπανάκια, σέλινο, άνηθο και μαϊντανό, λάχανα, κουνουπίδια και μπρόκολα! Είναι όλα τα λαχανικά! Την Τετάρτη τα φύτεψαν με μεράκι και μεγάλη αγάπη όλοι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Ολύνθου στον πρότυπο λαχανόκηπό τους,  ο οποίος θα ανθήσει για 9η συνεχόμενη χρονιά!

 

Με συνέπεια όλες οι τάξεις του σχολείου συνεχίζουν και αυτή τη σχολική χρονιά να καλλιεργούν τον κήπο τους. Την Τετάρτη οι μαθητές φύτεψαν τα χειμερινά λαχανικά για 9η συνεχόμενη περίοδο.

Όπως λέει ο Διευθυντής του Σχολείου, Βασίλης Μισαηλίδης, "έχοντας την προηγούμενη εμπειρία δεν χρειάστηκε αναλυτική παρουσίαση και τρόπο σποράς, διότι οι μαθητές μας θυμόταν και αναφέρθηκαν στο πως είχαμε σπείρει τα φυτά τις προηγούμενες χρονιές".

 

Οι μαθητές όλη τη χρονιά θα φροντίσουν το λαχανόκηπο και στο τέλος θα μαζέψουν τους καρπούς των κόπων τους. Πέρυσι έκαναν ένα παζάρι αγάπης και προσφοράς και χάρισαν τα προϊόντα του λαχανόκηπου μαζί με είδη πρώτης ανάγκης στην «Κοινωνία Αγάπης και Προσφοράς – Γέροντας Παΐσιος». 

Αναλυτικά οι μαθητές φύτεψαν στα παρτέρια τους:

Η Α’ τάξη, κρεμμυδάκια φυτά και κοκκάρι (παρατήρηση διαφορετική ανάπτυξης) , παντζάρια και καρότα!

Η Β’ τάξη, Μαρούλια ίσια!

Η Γ’ τάξη, σγουρή σαλάτα (Μαρούλια σγουρά) και κόκκινα μαρούλια!

Η Δ’ τάξη, κόκκινα μαρούλια και iceberg (είδος Μαρουλιού)!

 

Η Ε’ τάξη, ρόκα, ραπανάκια, σέλινο, άνηθο και μαϊντανό φυτό και σπόρο (παρατήρηση διαφορετική ανάπτυξης)!

Η ΣΤ’ τάξη , λάχανα κουνουπίδια και μπρόκολα!

Ένας λαχανόκηπος για να είναι παραγωγικός χρειάζεται ήλιο, νερό, φροντίδα και αγάπη!!! Με τη βοήθεια της φύσης και με την αμέριστη φροντίδα και αγάπη οι μαθητές ελπίζουν να χαρούν σύντομα τους καρπούς των κόπων τους.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα