Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το Δημοτικό Σχολείο της Ορμύλιας στο Ertasmus+ -ΦΩΤΟ-

Το Δημοτικό Σχολείο της Ορμύλιας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, Δράση ΚΑ2/"Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών" με τίτλο: "CASTLES: Culture, Art, Story, Tales, Loveand, Equality in European Inclusive Schools".

Τα επίσημα εγκαίνια του προγράμματος έγιναν την Πέμπτη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου της Ορμύλιας από την παιδαγωγική ομάδα Erasmus του σχολείου και την υπεύθυνη την δασκάλα, Γιώτα Νικήτα. Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν  η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευτυχία Παπανικολάου, ο Σχολικός Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής, Γεώργιος Μπότσας, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές. 

 Οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η Ελλάδα, που είναι και η συντονίστρια χώρα, η Πολωνία, η Ιταλία και η Λετονία.

Οι άλλοι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η Αναστασία Σαμαρά, ο Δημήτρης Καρπετης, ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος Βαγγέλης, ο Αστέριος Καλφας και ο Γαρυφαλλος Ζαφειρίου. 

"Ο πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης" υπογράμμισε η κ. Παπανικολάου και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που εντάχθηκαν στο Erasmus+.

Ο κ. Μπότσας ανέφερε ότι οι συμπράξεις μέσω αυτών των προγραμμάτων έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην πολιτισμική συνείδηση και έκφραση των μαθητών καθώς και στις κοινωνικές τους ικανότητες και στις ικανότητες συμπεριφοράς τους ως πολιτών.

 

Το Δημοτικό Σχολείο της Ορμύλιας θα επιδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 23.500 ευρώ για τα δύο χρόνια που θα διαρκέσει το πρόγραμμα. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα